IŞİD bir kez daha Kobanê'ye saldırdı: 12 sivil öldü, en az 71 yaralı

25.06.2015 - 10:40

Kobanê kent merkezinde IŞİD tarafından intihar saldırısı düzenledi, sivil halkın üzerine ateş açıldı ve ilk belirlemelere göre 12 sivil hayatını kaybetti, en az 71 kişinin de yaralandı. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Kobanê kent merkezine IŞİD tarafından sabah 05.00 sıralarında intihar saldırısı düzenlendi, sivil halkın üzerine ateş açıldı ve ilk belirlemelere göre çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan 12 sivilin hayatını kaybetti, en az 71 kişi de yaralandı.

Yaralıların Suruç Devlet Hastanesi ve Urfa kent merkezindeki hastanelere kaldırıldığı ifade edildi.

Kobanê’de yaşananlar hakkında son durumu aktaran IMC TV muhabiri Barzan İso, saldırıları gerçekleştirenlerin dört araçla Kobanê şehir merkezinde YPG kıyafetleri ile dolaştıklarını ve daha sonra sivil halkı taramaya başladıklarını belirtti.

Kontrol YPG/YPJ güçlerinde

Kobanê’de bulunan gazeteci Zeynel Şirhat, şehrin birkaç noktasında YPG/YPJ güçleri ile IŞİD arasında çatışmaların yaşandığı ve kontrolün YPG/YPJ güçlerinde olduğunu belirtti.

YPG’den halka dışarı çıkmayın uyarısı

YPG güçlerinin Kobanêlilere evlerinden çıkmama uyarısı yaptığı belirtilirken, silah seslerinin Türkiye tarafından da duyulduğu ifade edildi.

Valilikten açıklama

Urfa Valiliği, saldırıyı gerçekleştirilen IŞİD’lilerin Türkiye üzerinden geçtiği iddialarını yalanladı.

Valilik, “DAEŞ militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır” dedi.



Bültene kayıt ol