Ermenistan: Binler cumhurbaşkanlığı sarayını kuşattı, polis halka saldırdı

23.06.2015 - 12:05

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da binlerce kişi, konut hizmetleri fiyatlarını protesto etmek için Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplandı. Polisin kitleye saldırısı sonucu 18 kişi yaralandı, 250 kişi gözaltına alındı.

Erivan'da konut hizmetleri fiyatlarının artışını protesto eden binlerce kişi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın bulunduğu Bagramyan Caddesi'ni trafiğe kapattı.

Yerel medya, hükümet güçlerinin olay yerine yüzlerce polis ve tazyikli su araçları ile çeşitli teçhizat takviye ettiğini yazdı.

Hırsızlığa karşı

Erivan Emniyet Müdürlüğü, "Hırsızlığa karşı" adını kullanan protestoculara seslenerek Cumhurbaşkanı ile müzakereler için bir girişim grubu oluşturmalarını teklif etti. Ancak aktivistler bu teklifi geri çevirdi.

Güvenlik güçleri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bloke eden göstericileri kuvvet yoluyla dağıtmakla tehdit etti. Buna yanıt olarak protestocular asfaltın üzerine oturdu. Aktivistler ayrıca, eyleme Gümrü ve Sevan kent sakinlerinin de katıldığını açıkladı.

Polis, binlerce kişiye sabah saatlerinde saldırdı. Tazyikli su ile kalabalığın üzerine yürüyen polis 250’den fazla eylemciyi gözaltına aldı. Yaşanan arbede sırasında 18 kişi de yaralandı. 

Elektrik zammına karşı da protesto gösterileri yapılmıştı

Erivan'da protesto gösterileri, 19 Haziran'da Özgürlük Meydanı'nda başlamıştı.

Ermenistan'da elektrik hizmeti sağlayan şirket, Ermenistan Kamu Hizmetleri Denetim Komisyonu'na elektrik fiyatlarının 17.08 Ermeni dramı artırılması için başvuruda bulunmuş, komisyon, 6.93 dramlık (yüzde 16 oranında) fiyat artışı yönünde karar almıştı.



Bültene kayıt ol