İsrail devletinin ırkçı vahşeti: 58'i çocuk 197 Filistinli hayatını kaybetti

17.05.2021 - 14:29

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yönelik saldırıları yoğun biçimde devam ediyor. Saldırılarda 10 Mayıs'tan bu yana yaşamını yitirenlerin sayısı 58'i çocuk, 34'ü kadın olmak üzere 197'ye çıktı.

İsrail ordusuna ait savaş uçakları, gece saatlerinde Gazze'nin güney, batı ve kuzey bölgelerinde çok sayıda noktayı bombaladı. 

Saldırılar bazı bina ve evlerin yanı sıra cadde ve sokaklarda büyük hasara yol açtı, hedef alınan noktalara yakın bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşandı, kanalizasyon, su ve elektrik şebekeleri zarar gördü.

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze'nin güneyinde yer alan Refah ve Han Yunus kentlerindeki bazı evleri ve tarım arazilerini de bombaladı. Öte yandan denizde konuşlanan İsrail savaş gemileri de, Gazze sahil şeridine ateş açtı.

Gazze Sağlık Bakanlığı acil tıbbi malzeme yardımı istiyor

Gazze'deki Sağlık Bakan Yardımcısı Yusuf Ebu Riş, basına yaptığı açıklamada, "İsrail savaş uçakları, sağlık merkezlerini, ambulansları, yetimhaneleri, ibadet alanlarını ve yaralıların tedavisini engellemek amacıyla hastane yollarını hedef aldı" dedi. Saldırılarda iki doktorun da hayatını kaybettiğni açıkladı. Gazzeli yetkili, İsrail'in bununla da yetinmeyip sivil yerleşim alanlarını, arazileri, altyapıyı, basın ofislerini ve hükümet binalarını hedef aldığını dile getirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik abluka ve saldırıları nedeniyle sağlık altyapısının ciddi zarar gördüğü ve acilen tıbbi malzeme yardımının yapılması gerektiği belirtildi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, gece yarısından itibaren düzenlenen saldırılar nedeniyle büyük yıkımın oluştuğu Gazze'de morglarda yer kalmadığını açıkladı.

Evleri yıkılan ya da bombardıman tehlikesi altında bulunan 40 bin kişinin Gazze'nin daha güvenli bölgelerine göç etmek zorunda kaldığı aktarıldı.

Gazetecilere saldırı

İsrail polisi Doğu Kudüs’teki Şeyh Cerrah mahallesinden zorla tahliye edilmek istenen Filistinlilere destek için toplanan kalabalığı görüntülemek isteyen gazetecilere saldırdı. Bir gazeteci gözaltına alındı. 



Bültene kayıt ol