Fransa'da baba-kız faşistler birbirine girdi

10.04.2015 - 10:30

Fransa'daki faşist Ulusal Cephe'nin (FN) lideri Marine Le Pen, partinin kurucu onursal başkanı babası Jean Marie Le Pen'in parti disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

TF1 televizyonuna konuşan Le Pen, babasını kastederek, "Ulusal Cephe içerisinde bulunanların, partinin görüşüne aykırı kendi kişisel fikirlerini dile getirmesine hiç kimse bir anlam veremiyor" dedi. Le Pen, partinin kurucusu 86 yaşındaki Jean Marie Le Pen'in disiplin kuruluna çağrıldığını kaydetti. Babasına sert sözlerle yüklenen Marine Le Pen, Fransızların son dönemde partinin savunduğu ilkelere aykırı, babası tarafından tırmandırılan provokasyona şahit olduğunu dile getirdi. Babasına çağrıda bulunan Le Pen, "Jean Marie Le Pen, belki siyasi sorumluluklarını sonlandırmalıdır. Derin bir rahatsızlık var. Bu duruma bir son vermelidir. O bunu yapabilir." diye konuştu.

Ayrışma nereden geliyor?

Baba Le Pen, Fransa'daki faşist partinin geleneksel lideri olarak, Nazi olduğunu gizlemiyor. Kızı ise son seçimlerde aldığı %25'lik oy oranının ardından 2017'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için iddialı bir aday olarak gösteriliyor. Marine Le Pen, bu süreçte yine ırkçı politikaları savunuyor ama sağ siyasetin "meşru" bir parçası olarak görülmek için çaba sarf ediyor.



Bültene kayıt ol