Açlık salgını kapıda

23.04.2020 - 11:26

Koronavirüs salgınının ardından dünyada açlıkla mücadele edenlerin sayısı 135 milyondan 265 milyona çıkacak.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) baş yöneticisi David Beasley, dünyanın şu an sadece Covid-19 salgınıyla değil aynı zamanda açlık salgınıyla da karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Beasley, “İncil’dekilerle karşılaştırılabilecek boyutta” bir kıtlığın gündeme gelebileceğini ifade etti.

En kötü senaryoya göre 36 ülkede açlık ve kıtlık görülebilir.

"2020 Küresel Gıda Krizi" başlığıyla yayımlanan rapora göre, dünya genelinde incelenen 55 ülke ve bölgede, 2019 sonu itibarıyla 135 milyon kişi akut gıda güvensizliği yaşıyor.

BM Dünya Gıda Programı, Covid-19 salgını başlamadan önce dahi 2020'de 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en kötü insani krizin yaşanacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Beasley, salı günü BM güvenlik konseyinde de dünya liderlerine harekete geçme çağrısında bulundu. Daha önce sözü verilen 2 milyar dolarlık yardım paketi sağlanırsa, insanların açlıktan ölmesinin önüne geçmek için çalışmalar başlatılabilir.

Kapitalist sistem eşitsizlikleri derinleştiriyor. Herkes için yetecek düzeyde gıdanın bulunduğu bir dönemde, dünyada 821 milyon kişi her gece yatağa aç giriyor ve kronik açlık çekiyor.



Bültene kayıt ol