Avustralya’da ırkçılara geçit verilmedi

04.04.2015 - 16:12

Avustralya’da “Avustralya'nın İslamlaşmasına, helal gıda ve vergiye karşı durmak” söylemiyle nefret saçan "Reclaim Australia" (Avustralya'yı Geri Alın) adlı ırkçı grup, Müslüman göçmenlere karşı Melbourne’de gösteri düzenlemeye çalıştı. 16 kentte gösteri düzenlemeye çalışan ırkçıların eylemine katılım düşüktü. Sol gruplar ve insan hakları örgütlerinin oluşturduğu ‘No Room for Racism’ (Irkçılığa Yer Yok) adlı birlik, gösteriye izin vermedi.

Melbourne’deki Federasyon Meydanı'nda toplanmaya çalışan ırkçıların gösterisini kuşatan sol gruplar, "Irkçılığa yer yok!", "Müslümanlar hoş geldiniz, ırkçılara hayır!", "Göçmenler hoş geldiniz, ırkçılara hayır!", "Korkuya hayır, Müslümanlar hoş geldiniz!" sloganları eşliğinde meydanın girişini kapadı.

“Bu topraklar Aborjinlerin”

Reclaim Australia meydana alınmazken,burada yapılan konuşmalarda, Reclaim Australia'nın ülkenin yerlisi Aborjinlere karşı da ırkçılık yaptığı vurgulanarak, "Kimin için Avustralya'yı tekrar almaya çalışıyorlar? Bu topraklar her zaman Aborjinlerindi, her zaman öyle olacak" ifadeleri kullanıldı.

Bir süre sonra Victoria Polisi'nin koruma altına aldığı ırkçı gruplar ile kitle arasında gerginlik yaşandı. Atlar eşliğinde araya giren polisler, faşistleri koruma altına aldı.

“Onları durdurmak için buradayız”

Eylem katılan bir Avustralyalı olan Jodee Mundy, "Buradayım çünkü Müslüman arkadaşlarımın sokakta yürüdükleri zaman güvende hissetmelerini istiyorum" dedi.

Tom Cameron adlı eylemci ise şunları söyledi:

"Buradayız çünkü Reclaim Australia diye bir grup faşist bir gösteri düzenliyor, Müslümanları günah keçisi yapıyorlar. Müslümanlar nüfusumuzun çok küçük bir bölümünü oluşturuyor. Aşırı uçlar daha da küçük bir bölümünü oluşturuyor. Yaptıkları tek şey nefreti körüklemek. Onları durdurmak için, karşılarında durmak için buradayız."

"Irkçılar evinize dönün", "İslamofobikler evinize gidin", "Irkçılıktan korkun, Müslümanlardan değil" gibi pankartların taşındığı eylem üç saatin ardından sona erdirildi.



Bültene kayıt ol