İngiliz milletvekilinden “sosyalist hükümet” çağrısı

06.07.2019 - 14:03

İşçi Partisi milletvekili Chris Williamson, katıldığı bir toplantıda “sosyalist bir hükümet” için kitle seferberliği çağrısında bulundu.

DSİP’in İngiltere’deki kardeş örgütü Sosyalist İşçi Partisi (SWP) tarafından düzenlenen Marxism 2019 toplantıları, perşembe günü Londra’da başladı.

Cuma günü ise Corbyncilik ve sosyalist politikanın geleceği üzerine düzenlenen ve 700’den fazla kişinin katıldığı bir toplantıda, milletvekili Chris Williamson da bir konuşma yaptı.

İşçi Partisi vekili, “Biz kitleleri temsil etmek için meclisteyiz, elitler için değil” derken, toplumun demokratikleştirilmesi için İşçi Partisi’nin (Labour) demokratikleştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Williamson, AB’nin dışında sosyalist bir alternatifin inşası çağrısında bulundu.

İşçi Partisi milletvekili, Jeremy Corbyn liderliğindeki sosyalist bir hükümeti iktidara getirecek ve orada kalmasını sağlayacak bir kitle hareketine ihtiyaçları olduğunu dile getirdi.

Sosyalist İşçi Partisi’nin eş genel sekreteri Charlie Kimber, kendilerinin de Corbyn liderliğindeki sosyalist bir hükümetten yana olduklarını, ancak Syriza örneğinde görüldüğü gibi böyle bir hükümet iktidara geldiğinde egemen sınıfın ekonomik ve politik birçok baskı aracığını devreye sokacağını söyledi. Kimber, bunun aşılmasının yolunun “sokaklardaki ve işyerlerindeki bir kitle hareketi” olduğunu dile getirdi



Bültene kayıt ol