Adalet Zemini'nden imza kampanyası: “İran'a saldırma!”

22.05.2019 - 09:16

Adalet Zemini, İran'a yönelik askeri tehditlere karşı yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak imza kampanyası başlattı.

Metne imza vermek için tıklayın.

Adalet Zemini tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

"İran’a saldırma

Amerika Birleşik Devletleri dünyayı yeni bir savaşa sürüklüyor. Trump seçildikten kısa süre sonra, İran’ı, Amerika’nın düşmanları listesinin ‘en tepesine’ koydu ve nükleer antlaşmadan tek taraflı çekildiğini duyurdu. Bu gelişme sonrasında İran da nükleer antlaşmadan çekildi. Trump, İran’ı nükleer silahlardan arındırmak için gerekirse askeri güç kullanacağını yüksek sesle dillendiriyor.

Dünyanın başındaki en büyük nükleer bela, atom bombasını atan, Hiroşima ve Nagazaki’de on binlerce insanı birkaç saniyede öldüren ABD’dir. Üstelik aynı ABD, başta İsrail olmak üzere, bölgede nükleer silahlara sahip başka ülkelerin de en büyük destekçisidir.

ABD’nin elinde 10 binden fazla nükleer başlık var. Bunların 5 bin tanesi her an kullanılmaya hazır. ABD’nin Ortadoğu’da desteklediği İsrail’in elinde ise en az 100 adet nükleer başlık var. Dev birer nükleer depo olan bu ülkelerin, nükleer programını geliştiren İran’a yönelik tehditler savurmadan önce kendi nükleer bombalarını imha etmeleri gerekir.

Biz, barışı ve halkların kardeşliğini savunanlar olarak bölgemizde ve tüm dünyada nükleer silahların ortadan kaldırılmasını, savaşların son bulmasını istiyoruz.

ABD, Irak’ı petrol için, enerji yataklarını denetlemek için, dünya hegemonyası için 2003 yılında işgal etti; hâlâ askerlerini geri çekmiş değil. 2003’ten bugüne Irak’ta yüz binlerce insan öldü, milyonlarca kişi işsiz kaldı. Kadınlara tecavüz edildi, cezaevlerinde işkenceler, kentlerde soykırımlar yapıldı. Irak’ın kültürel eserleri yağmalandı. Aynı acılı hikayelerin İran’da veya dünyanın herhangi başka bir yerinde yaşanmasını istemiyoruz.

Hükümetten talebimizdir: Trump’ın yalanlarına, savaş kışkırtıcı politikalarına karşı çıkın. İncirlik Üssü başta olmak üzere ABD’nin bütün üs ve tesislerini kapatın.

Türkiye’de halkın büyük bir çoğunluğu ABD’nin İran’a saldırısına karşı çıkmaktadır. 2003 yılının 1 Mart’ında savaş karşıtları olarak Irak’ın işgaline karşı çıktık. Bugün de ABD’nin İran’a saldırmasını asla kabul etmiyoruz. Bütün dünyadaki savaş karşıtları ile birlikte bir kez daha söylüyoruz:

İran’a yönelik savaş tehditlerine hayır.

Adalet Zemini"



Bültene kayıt ol