Brezilya'da bir milyondan fazla kişi yolsuzluğu protesto etti

16.03.2015 - 13:17

Brezilya'da sokaklara dökülen bir milyondan fazla kişi, Devlet Başkanı Dilma Rousseff'i, devletin petrol şirketi Petrobras'ta yaşanan yolsuzluk skandalı sebebiyle protesto etti.

Geçen hafta yolsuzluk soruşturması kapsamında 50 siyasetçinin yargıya sevk edilmesiyle birlikte, aktivistler ülke çapında protesto çağrısı yapmıştı.

Protestoların ardından hükümet, yolsuzluk ve suça karışanların cezasız kalmaması için bir dizi önlem vadetti. Adalet Bakanı Eduardo Cardozo, hükümetin eylemleri "demokrasinin ifadesi" olarak gördüğünü belirtti.

Brezilya'da muhalefet partileri, 26 Ekim 2014'te ikinci kez devlet başkanı seçilen Rousseff'i, ülkenin en büyük petrol şirketi Petrobras'ın başındayken yolsuzluk yapmak ve rüşvet almakla suçluyor.

Gösterilerin en kalabalık gerçekleştirildiği yer Sao Paulo'daki Avenida Paulista oldu. Buradaki protestolara polise göre yaklaşık bir milyon kişi katıldı.

Rio de Janeiro, Belo Horizonte, ve Başkent Brasilia'nın da aralarında bulunduğu birçok kentte on binlerce kişi sokakları doldurarak Başkan Rousseff'in yargılanması taleplerini seslendirdi.



Bültene kayıt ol