Devrimci sosyalistler, Pakistan-Hindistan savaşına karşı mücadele ediyor

02.03.2019 - 08:30

Hindistan ile Pakistan arasında askeri tansiyon yükselirken, devrimci sosyalistler savaşa karşı propaganda yapıyor.

Uluslararası Sosyalist Akım’ın Pakistan’daki temsilcisi Devrimci Sosyalistler örgütünden Muhammad Aamir Hussaini, Marksist.org’a verdiği demeçte şunları söyledi:

“Uluslararası akımın Pakistan örgütü olarak, yalnızca Pakistan ve Hindistan arasındaki savaşa değil, tüm kapitalist ve emperyalist savaşlara karşıyız. ‘Anavatan savunması için savaş’ gibi sloganlar veya ulusal şovenizmin hortlaması, kapitalist dünyanın krizinin yoğunlaştığına işaret ediyor.

Faşist eğilimler, Hindistan’da Modi Sarkar’da, Pakistan’da ise İmran Han’ın Adalet Hareketi’nin sözde “değişim için rejim”inde görüldüğü gibi, kitlelerin dikkatini kapitalist politikaların başarısızlığından başka yere yöneltmeyi ve başka günah keçileri yaratmayı hedefliyor.

Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde

Hindistan’ın kontrolündeki Keşmir bölgesinde yaşanan Pulwama saldırısı ve Modi Sarkar’ın buna tepkisi, Hindistan ve Pakistan arasındaki vekalet savaşlarının sonucundan başka bir şey değil.

Pakistan’ın Devrimci Sosyalistler’i, dünyanın her yerindeki savaş karşıtı hareketleri ve ittifakları destekliyor. Pakistan’da da işçiler ve öğrenciler ile böylesi bir hareketi inşa etmeye çabalıyoruz. Aynı zamanda Güney Asya ülkelerindeki tüm ilerici hareketlerle temas hâlinde bölgesel bir hareketi örgütlüyoruz.

Sloganlarımız “Savaşa hayır”, “Tüm savaşlara hayır”, “Savaşa hayır, barışa evet” ve “Dünyanın tüm işçileri, birleşin!”.

Fotoğraf: Karachi'deki savaş karşıtı bir eylemde Devrimci Sosyalistler aktivistleri

Hindistan, Pakistan’a hava saldırısı düzenledi​



Bültene kayıt ol