ABD yine Venezuela’yı tehdit etti

25.02.2019 - 07:44

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter’dan Venezuela üzerine açıklamalar yaptı. Pompeo, ABD’nin “Venezula halkının ihtiyaçları için” harekete geçeceğini söyledi.  

Venezuela’da derinleşen siyasi kriz ve ABD destekli darbe girişimi devam ediyor. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda Venezuela’yı tehdit etti.

Pompeo, “ABD işgalinin bahanesi” olarak gördüğü çeşitli ülkelerden gelen yardımların ülkeye girişini engellemek için Brezilya ve Kolombiya ile olan sınırının bir bölümünü kapatan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu hedef alarak, Pompeo, "Ne tür bir hasta tiran, aç insanlara yiyecek ulaştırılmasını engeller? Yardım yüklü tırların yanmış görüntüleri korkunç” dedi.

Sınırda yardımların geçmesini isteyen muhaliflerle, polis arasında çıkan çatışmalarda 2 sivilin hayatını kaybetmesini örnek göstererek, "ABD, Maduro'nun eşkıyalarının Venezuela'da sivillere düzenlediği saldırıları kınıyor" ifadelerini kullandı.

Orduya çağrı

Pompeo, ayrıca Venezuela ordusuna da çağrı yaptı. Pompeo, "Kübalı ajanlar Maduro adına Venezuela halkına saldırılar yöneltiyor. Venuzuela ordusu görevini yapmalı ve ülkenin vatandaşlarını korumalı, Havana'daki kuklacıların çocukları aç bırakmasını engellemeli" diye yazdı.



Bültene kayıt ol