İtalya’da öğrenciler sokaktaydı

13.03.2015 - 13:20

İtalya’da on binlerce öğrenci Başbakan Matteo Renzi ve kabinesinin gündeme getirdiği “İyi okul” adlı yasa tasarısını protesto etti.

Başkent Roma’da yürüyen 30 bin öğrenci, yasa tasarısının parlamentodan geçmesi hâlinde eğitim sisteminin büyük zarara uğrayacağına dikkat çekerek, tasarının geri çekilmesini istedi. Lise öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği eylemde, Termini Garı çevresinden başlayan yürüyüş, Roma Valiliği ile Avrupa Birliği'nin İtalya Temsilciliği önünde son buldu.

Çok sayıda öğrenci örgütünün yer aldığı eylemde pankartlarının önüne silgilerini atan öğrenciler, reform paketinin eğitim hayatında pek çok kesintiyi beraberinde getireceğini ve okulların özelleştirilmesini kolaylaştıracağına dikkat çekti.

Eylemde yer alan öğrencilerden biri, “Biz bugün devlet okullarında meydana gelebilecek sosyal sınıf ayrımına hayır demek için buradayız” ifadelerini kullandı.

Eylem nedeniyle birçok sokağı ablukayı alan polis ise parlamentoya giden yolu kapattı. Öğrenciler, Roma’nın yanı sıra Napoli ve birçok kentte de eylem düzenledi.



Bültene kayıt ol