Trump'tan Suriye'den çekilme yorumu: “Aklımızı kullanmamızın zamanı geldi”

27.12.2018 - 09:19

Irak'a sürpriz bir ziyaret düzenleyen Donald Trump, Suriye'den çekilme kararıyla ilgili konuşurken, Erdoğan'ın IŞİD'den geriye kalanları "temizleme" sözü verdiğini söyledi.

Noel kutlamaları çerçevesinde Irak'ta askeri üssü ziyaret eden Trump, ayrıca Suriye'den çekilme kararına karşı olanların da yakında kendisine hak vereceklerini söyledi. ABD Başkanı, Suriye'den çekilme kararı ile ilgili olarak "Artık aklımızı kullanmamızın zamanı geldi" dedi.

Başkan Trump, Suriye'den çekilme kararını önceden danışmanlarına aktardığını ancak daha sonra kalmak için ikna edildiğini belirtti. Trump, komutanların Suriye'de kalmak için ek süre talebini de geri çevirdiğini kaydetti.

Irak'tan asker çekmeyi düşünmediğini vurgulayan Trump, "Suriye’de bir şeyler yapmak istiyorsak Irak'taki askeri ussü kullanabiliriz" dedi.

Trump şu ifadeleri kullandı:

"Ulus inşa etmiyoruz. Suriye'yi yeniden inşa edebilmek için siyasi çözüm gerekiyor. Bunu zengin komşu ülkelerin ödemesi gerekiyor. ABD değil. Bırakalım ödesinler. Ve ödeyecekler. Aslında, dün belki de okumuşsunuzdur Suudi Arabistan harekete geçti ve kalkınma için önemli fonlar sağlayacağı sözünü verdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan da IŞİD'den geriye kalanları temizlemeyi kabul etti. Biz de onlarla birlikte çalışacağız."

Öte yandan, Trump yeni savunma bakanının atamasında acele etmeyeceğini, ayrıca hükümetin tekrar açılması için Meksika sınırına duvar için gerekli bütçeyi bekleyeceğini vurguladı.



Bültene kayıt ol