İsviçre'de homofobi ve transfobiye hapis cezası

01.10.2018 - 17:40

İsviçre Ulusal Konseyi'nde yapılan oylamada, herhangi bir bireyi cinsel yönelimine veya kimliğine göre ayrımcılığa maruz bırakmak 118 oy ile yasadışı kabul edildi.

Gmag.com.tr'nin haberine göre İsviçre Ulusal Konseyi'nde yapılan oylamada cinsel yönelim ve cinsel kimlik sebebiyle uygulanan ayrımcılık 118 oy ile yasadışı ilan edildi. 

Milletvekili Mathias Reynard, kararı Twitter’da basit bir “Zafer” tweeti ile kutlarken, beş yılı aşkın süredir bu değişim için uğraşan Reynard’ın açıklamaları şu şekilde oldu: 

“Homofobi bir düşünce değil, bir suç. 20’sinden genç her beş eşcinselden biri intihar ediyor. Fakat değişim yakın. Bu karar bunu gösteriyor.”

Pink Cross hareketinin lideri Rede Schegg: “Bu karar çok önemli. İsviçre’yi LGBT hakları endeksinde hakettiği yere de geri çıkartacak. Estonya ve Macaristan’ın bile gerisinde kaldık" dedi. Reynard için sırada evlilik eşitliği için mücadele var. Ülkede eşcinsellerin medeni birliktelikleri 2007’den beri destekleniyor olsa da evliliğe dair bir koruma söz konusu değil.



Bültene kayıt ol