Tazminatlarını almak için harekete geçen ve Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP)’ı kuran çalışanlar, birçok alanda seslerini duyurmak için çalışmalar yürütüyor.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un kardeşi Ali Murat Ersoy'un sahibi olduğu Atlas Global'in Şubat 2020’de iflas etmesi sonrası binlerce kişi işsiz kaldı.
Tazminatlarını almak için harekete geçen ve Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP)’ı kuran çalışanlar, birçok alanda seslerini duyurmak için çalışmalar yürütüyor. İlk eylemlerini 21 Haziran’da İstanbul Bakırköy’deki Atlas Global’ın eski merkez binası önünde yapan çalışanlar, şimdi de 2 Temmuzda mahkemede seslerini duyurmaya çalışacaklar.
Atlas Global yönetimine “uçuşları askıya aldınız, ama bilet satmaya devam ettiniz, uçuş yapmadığınız halde neden bilet sattınız” diyecek olan çalışanlar, 2 Temmuz, saat 13’te Bakırköy Adliyesinde bir araya gelecekler.
Platform, 2 bin civarında çalışanın verilmeyen maaş ve tazminatları için mücadele ediyor. Platformdan verilen bilgiye göre, işveren, iflasını açıklamadan önce sürekli toplantılar yaparak çalışanlara gerçekleri farklı yansıttı, ücretlerin ödeneceği vaadiyle çalışanlar Kasım 2019-Şubat 2020 arasında bedavaya çalıştırıldılar. Ancak söz verilen 3,5 aylık birikmiş ücretler ödenmediği gibi, kıdem tazminatları dâhil tüm özlük haklar, iflas bahanesi ile işveren tarafından gasp edildi.
Murat Ersoy’un Atlas Global dışında AKFE İnşaat, Atlantik Uçuş Okulu, ATSTEAM Bakım Şirketi gibi başkaca şirketleri, İstanbul Bağdat Caddesi üzerinde birçok dükkânı ve Kıbrıs’ta Elexus Otel gibi yatırımları bulunuyor. ETS Tur, Voyage Hotelleri, Max Royal Hotellerine ait hisselerini ise değerinin çok altında kardeşi Mehmet Ersoy’a devretti. Mal varlığı, ödeyeceği işçi haklarının en az 100 katı olan Murat Ersoy’dan haklarını almak için Atlas Zedeler Adalet Platformu (AZAP) mücadeleye devam ediyor.