Ankara'da yürüyüş var: Filistin dostları değil işgali besleyen SOCAR suçludur

03.06.2024 - 15:30

İsrail devletinin başlıca petrol sağlayıcısı Azerbaycan resmi devlet tekeli SOCAR'ı protesto eden Filistin için 1000 Genç aktivistlerinin gözaltına alınması, çıplak aramaya maruz bırakılması, uzun saatler boyunca su yiyecek verilmemesi bugün Ankara'da protesto edilecek. 

Direniş Çadırı ve Filistin'e Özgürlük Platformu'nun yürüyüşü 3 Haziran Pazartesi  19:30'da Yüksel Caddesi'indeki İnsan Hakları Anıtı önünde başlayacak.

Buradan Sakarya Meydanı'na yürünecek.

Filistin'e Özgürlük Platformu'nun konuyla ilgili basın açıklaması şöyle:

"Filistin İçin 1000 Genç üyesi arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.

Soykırımcı işgale karşı, İsrail’le ilişkileri kesin diye mücadele eden yüz binlerce insan olarak aylardır haykırıyoruz: İkili anlaşmalara son verin, ticareti kesin!

SOCAR adındaki şirket Azerbaycan’da üretilen petrolü İsrail’e, Türkiye üzerinden, jet yakıtları için aktarıyor.

Türkiye’nin, İsrail ile iş birliği içinde olan şirketlere bir fırsat, soykırımcı işgalin sürmesi için gereken malların geçiş üssü olmasına izin vermeyin.

Gazze’de soykırımın durdurulması için 8 ayda binlerce eylem yapıldı. Duymayanlar, bilmeyenler bilsin diye her fırsatta meydanlardaydık. En başından beri çok iyi biliyoruz ki iktidar duymuyor değil; duyuyor. Yine de soykırımcı İsrail’le 9.5 milyar dolarlık ticaretten bir türlü vazgeçemediler. 

Azerbaycan, ABD, Almanya ya da başka bir ülke fark etmez; para Gazze’de siyonist saldırının katlettiği 40 binden fazla Filistinliden daha mı önemli? Bu paralar, Gazze’deki 80 bin yaralıdan daha mı önemli? 

İşte bunadır öfkemiz!

SOCAR’ın önünde eylem yapan arkadaşlarımıza şafak baskını yapmak da nedir? Şafak baskınını, ‘İsrail’e petrol yetmez doğalgaz da satacağız.’ diyerek hem işgalciyi beslediklerini hem de işgal edilen Filistin'in gazına da göz diktiklerini itiraf eden SOCAR yetkililerine yapın!

Gözaltına alınan gençlere yapılan çıplak arama dayatması tam bir işkencedir. Bu dayatmayı yapan yetkililer derhal soruşturulsun ve görevden alınsın.

Suçu SOCAR işlemektedir.

Utanmazca şirketini savunan SOCAR temsilcileri; yüreği Gazze için atan, Gazze direnişiyle dayanışma içinde olan arkadaşlarımıza terörist muamelesi yapmakla soykırım, insanlık ve savaş suçlarına ortak oldukları gerçeğini tescillemişlerdir. Onlar için geri sayım başladı. Ellerindeki kanı silemez, bu gerçeği unutturamazlar.

Gözaltına alınan arkadaşlarımız bu suçu teşhir etmişlerdir.

Gazze ile dayanışma içinde olanları değil; soykırıma ortak olanları, savaş suçlularına enerji sağlamakla övünenleri gözaltına alın.

Refah’ta geçen hafta çadırları bombalayan savaş suçluları ile işbirliği içinde olduğunu gösteren bu şirketin kapısına derhal kilit vurulmalı, şirketi savunan açıklamaları yapanlar deport edilmelidir.

SOCAR’ın kapısına kilit vurun!

Bu şirketin sözcülerini soykırım ortaklığı nedeniyle sınır dışı edin.

Arkadaşlarımızı serbest bırakın!

İsrail ile ikili anlaşmalara son verin. Güney Afrika’nın soykırım davasının bir parçası olun!"



Bültene kayıt ol