Murat Kurum yayınında Gazze sansürü, Bursa'da Filistin'i savunanlara gözaltı

11.03.2024 - 09:10

AKP'nin İBB adayı Kurum'un Habertürk'de katıldığı canlı yayında Filistin ve Gazze'yi soran genç kadın sansüre uğradı. Bursa'da AKPli bakan ve vekili protesto edenler de gözaltına alınmıştı.

Murat Kurum'a yöneltilen soru, "Seçildiğinizde Gazze ve Filistin için ne yapacaksınız?" idi. 

Sunucu Mehmet Akif Ersoy da bunun üzerine "Hemen verebilir misin mikrofonu lütfen" dedikten sonra genç kadının elindeki mikrofon başka birine verildi. Murat Kurum soruyu yanıtlamadı.

Ardından gelen soru ise Nişantaşından bir öğrencinin "Aile WhatsApp grubunuz var mı?" oldu. Sunucu Mehmet Akif Ersoy bu soru üzerine "Bize böyle gelin ya" dedi.

Mehmet Akif Ersoy, "Bu siyasi bir program değil" diyerek kendisini savundu. 

Program sonrası sansüre uğrayan gençle konuşan Kurum, "Keşke canlı yayında bu soruyu sormasaydın" dedi.

Dünyanın her yerinde ve Türkiye'de Gazze'deki katliam konuşulurken, bu programdaki sansür akla İsrail'e yapılan ticari sevkiyatı getirdi.

7 Ekim sonrası Türkiyeli kapitalistlerin enerji, çimento ve hammadde ihracatı devam ediyor. 

İhracata devam eden şirketler arasında Zorlu ve İÇDAŞ gibi dev holdinglerin yanısıra AKP'li, BBP'li, Hüda-Parlı patronların da sahibi olduğu irili ufaklı firmalar yer alıyor.

Filistin'i savunanlara gözaltı

Bursa'da Soğanlı Millet Bahçesi açılışında bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Bursa Milletvekili Mustafa Varank protesto edildi. İsrail'le yapılan ticareti protesto eden vatandaşlar "İsrail'le yapılan ticaretten utanç duyuyoruz" pankartı açmıştı.

Bakan Varank ve Özhasaki'yi protesto eden vatandaş, "Hükümet bu halkın sesine kulak versin. İsrail'le ticaret, Filistin'e ihabnettir. sizi kınıyoruz. Biraz hassasiyet gösterin. Yeter bu kadar 5 ay bitti, 6 aya girdik. Hala 31 Marttan sonra Filistine yardım ediceğiz diyorsunuz. Utanç duyuyoruz sizin bu tavrınızdan, utanç. Yapılanları görüyoruz. Bütün limanlardan İsrail'e 8 gemi - 10 gemi çelik gidiyor, petrol gidiyor. Herkes kan ağlıyor, Hükümet ticaretine devam ediyor. Bu ülkenin Bakanı burada. Birinci derece muhattabı bekliyoruz. Halkın içerisine girmesini istemiyoruz, biz utanıyoruz bunlardan" ifadelerini kullandı.

Protestonun ardından en az 3 kişinin gözaltına alın.

Kurum’dan küstah Gazze açıklaması

 


Bültene kayıt ol