Kurum’dan küstah Gazze açıklaması

07.03.2024 - 11:57
Haberi paylaş

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde yaptığı Gazze açıklamasıyla kamuoyundan büyük tepki topladı. 

Girdiği her seçimi beka sorunu, Kürt düşmanlığı, Sisi severlik, Batı karşıtlığı gibi motiflerle süsleyerek adeta bu süreçleri sabote eden iktidar, aylardır katliama uğramasına göz yumduğu Gazze halkının gururunu da seçimlere meze etmekten çekinmiyor. 

Son olarak Kurum, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek. Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz, Gazzeli yavrularımız sevinecek” şeklindeki ifadeleriyle bu siyaseti sürdürdü. 

Zira Kurum, İsrail’le ticaretin durdurulması, İsrail menşeili ürünlerin boykot edilmesi, Refah’a yönelik operasyona karşı çıkılması, yine Refah’taki kapının açılması ve deniz ablukasının kaldırılmasıyla birlikte gönderilecek insani yardımlarla beslenme, barınma, güvenlik gibi acil ihtiyaçların karşılanması gibi hayati adımlar atılacağını söylemiyor. Yalnızca, seçildiğinde, İBB olarak Gazze’ye “yardım” göndereceklerini, Gazze’nin de bu sayede “özgürleşeceğini” iddia ediyor.

“Gazze konusunda en son konuşacak olanlar; İsrail’e tek bir cümle tepki vermeyenler, milletin destek mitinglerine katılmayanlar; sıraya girmişler, koro halinde bize saldırıyorlar” derken tam olarak kimi hedef aldığı anlaşılmayan Kurum, ilk günden beri “Filistin’e Özgürlük” diyen kesimleri belli ki İsrail’le ticaret yapan ve ilişkilerini hala askıya almayan MÜSİAD üyesi patronlarla, meseleyi ümmet-kâfirler eksenine sıkıştırmaya çalışan istismarcılarla, aylardır bir yardım tırını dahi Gazze’ye sokamayan basiretsizlerle yol yürümeye çağırıyor. 

Her geçen gün dozunu artıran İsrail saldırılarının tüm dünyada ve insanlıkta infiale yol açtığı herkesin malumuyken, bundan nemalanma telaşında olan yerli ve milli riyakâr merkez siyaset çırpındıkça kendini küçük düşürmeye devam ediyor. 

Anlaşılan o ki bu kutuplaştırıcı siyaset aklının kendi bekasını kurtarmasını bekliyor gibi görünen Kurum, yüz binler can çekişirken demagoji yapmaması gerektiğini de bir türlü öğrenememiş! 

Umut Mahir Özen

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol