Volkan Akyıldırım

Volkan Akyıldırım son yazıları

Volkan Akyıldırım tüm yazıları

09.09.2024 - 11:00

CHP'de kurultayında el üstünde tutulan ülkücü

Ankara'da sokak hayvanları topladığı için protesto edilen büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş, CHP tüzük kurultayında DEM Parti'yi hedef aldı.

Kürsüye çıkan Yavaş şunları söyledi:

“İstiklal Marşı’nı okuyamayanlarla, milli takıma sevinmeyenlerle, Atatürk’e küfredenlerle yan yana olamayız. Mili takıma karşı tweet atanlarla -Keşke Yunan kazansaydı- diyenler arasında fark yok. İstiklal marşımıza söz edenlere, -Mustafa Kemal’in askerleriyiz- dediğimizde bize hakaret edenlere mutlaka mesafe koymamız gerekiyor. Anadolu bunu bekliyor.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismi olası seçimlerde CHP'nin cumhurbaşkanı adaylarından biri olarak geçiyor. Ancak kendisi partinin bazı temel politikalarına uymuyor.

Bunlardan biri sokak hayvanlarının katledilmesini içeren yasayı uygulaması.

CHP, 15 Ağustos'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaparak katliam yasasının iptalini istemişti.

Buna karşılık mecliste yasa geçer geçmez belediye ekipleri, mahalle sakinlerinin baktığı aşılı sokak köpeklerini toplamaya ve dayanılmaz koşulların bulunduğu barınaklara sokmaya başladı. 

Bazı semtlerde hayvan severler ve hak savunucuları buna direndi.

Hayvan, Yaşam, Özgürlük ve Sokaktayım Yanındayım inisiyatifleri 22 Ağustos'da ABB önünde protesto eylemi yaptı ve şu sloganı attı: "Mansur elini hayvanlardan çek!"

Eyleme katılan ve yerel seçimlerde CHP'ye oy vermiş olan bazı protestocular, Yavaş'a sert tepki göstererek bir daha oy vermeyeceklerini söyledi.

Mansur Yavaş bir ülkücü faşist. Belediye başkanı olduktan sonra birçok MHP'li ve İYİP'liyi belediye yerleştirdiği biliniyor.

Yavaş'ın faşist kimliği, DEM Parti'ye karşı tutumunda görülüyor. Genel seçimlerde ve 31 Mart seçimlerinde Batı'da birçok yerde DEM Parti seçmenlerinin bir kısmı AKP'yi yenmek için CHP adaylarına oy vermişti.

Bu yüzden CHP liderliği ve Yavaş'ın rakibi Ekrem İmamoğlu, Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmasını istemişti.

Fakat CHP, DEM Parti ile seçim ittifakına asla yanaşmadı. Kurultay sahnesinde Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu, Yavaş'a sevgi göstererek gönlünü almaya çalıştı.

Mansur Yavaş'ın CHP kurultayında partisini eleştiren, kendisine karşı ayrımcılık yapıldığını iddia eden konuşması Cumhurbaşkanlığı adaylığının bir tür ilanı.

Ülkücü faşistlerin CHP'de el üstünde tutulması, göçmenlere düşmanlık ve ırkçı belediye başkanları gibi bu partinin solda durmadığının kanıtı.

Volkan Akyıldırım


Bültene kayıt ol