'Haklarımızı aradık diye açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar'

28.02.2024 - 11:21

Başakşehir Belediyesi, Akar Grup ve Reis Elektrik'in ortaklığıyla inşa edilen “Yuvam Bahçeşehir” inşaatında çalışan sendikalı işçiler, barışçıl protesto haklarını kullandıkları için elektronik kelepçeyle ev hapsinde.

Belediye ve şirketler önünde protesto eylemi yapan İnşaat-İş sendikası üyelerine polis müdahale etmiş, mahkeme ise ev hapsi kararı vermişti.

Elektronik kelepçeyle evde tutulan işçiler adına konuşan İnşaat-İş Sendikası Örgütlenme Sorumlusu Deniz Gider, şunları söyledi:

"13 gündür ev hapsindeyiz. Evin dışına çıkamıyorum. Günlük ihtiyaçlarımızı arkadaşlarım ve ailem aracılığıyla karşılıyorum. Elektronik kelepçe uygulaması hem sendikal faaliyetlerimize engel oluyor hem de yaşamımıza engel olan bir şey.”

Eyleme katılan işçilerden Hüseyin Bakırcı’ya da ev hapsi kararı posta yoluyla tebliğ edildi. Bakırcı ne için mücadele ettiklerini şöyle anlatıyor:

, “Çalıştığımız projenin inşaatın tamamlanmasının ardından iş çıkışlarımız yapılacaktı. Ancak ihbar ve kıdem tazminatlarımızı ödemek istemediler. İki gün şirket önünde eylem yaptık. Daha sonra Başakşehir Belediyesinin önüne gittik. Biz haklarımız için eylem yaptık ancak gözaltına alındık. Arabulucuda anlaşma sağlandı. Haklarımızı alacağımız kesinleşti. Ancak şimdi bize ev hapsi veriyorlar. Haklarımızı aradık diye bizi açlıkla terbiye etmeye çalışıyorlar.”



Bültene kayıt ol