Asgari ücrete gerçek enflasyon oranında zam!

19.10.2023 - 11:44

Asgari ücret zammı Türkiye’de işçi sınıfı açısından kelimenin tam anlamıyla bir ölüm kalım, açlık sınırının altında yaşayıp yaşamayacağını belirleyen bir mücadeledir.

Asgari ücret hemen 15 bin liraya çıkartılmalıdır.

Asgari ücretten vergi kesintilerine son verilmelidir. 

Kira artışlarına son! Kiralar dondurulmalıdır! İstanbul’da merkez ilçelerde dört kişilik bir ailenin dördü de asgari ücret alsa bir ve kiralamaları hemen hemen imkansızdır.  

İşsizlik maaşı yükseltilsin ve maaş alma kriterleri hafifletilsin!

Son üç yıldır yaşanan dolarizasyonun, hayat pahalılığının ve  bu süreçte  yaşanan  kaynak  transferinin sorumluları  açığa  çıkartılsın  ve  bunlardan hesap sorulsun.

Kriz bahane edilerek gıda, elektrik, doğalgaz gibi yaşamsal ihtiyaçlara yapılan zamlar  geri  alınsın!  Gıda fiyatlarına zam yapılmasın! Bir kilo peynir bir yılda 100 lira zamlandı.

Sermayedarlara vergi affına  son! Sermaye sahipleri  daha  fazla  vergilendirilsin! Krizin  faturasını  krizi  çıkartanlar ödesin!

Devletin,  bankaların  ve  sermaye gruplarının  borçlarını,  bu  borçları yapanlar, kaymağını yiyenler ödesin. Kaynaklar patronlara, askeri çatışmalara, silaha değil, işçilere ve yoksullara aktarılsın.

(Sosyalist İşçi)



Bültene kayıt ol