Ankara'da belediyeler kaynıyor: Mamak'ta işçiler ücretleri artırdı, Yenimahalle'de direniş başladı

11.08.2023 - 07:52

Başkan AKP'li, CHP'li ya da MHP'li olsun fark etmiyor. Ankara'da belediye işçileri, sefalet ücreti dayatmasına direnişle yanıt veriyor.

Mamak Belediyesi'nde iş bırakma eyleminin 3. gününde anlaşma sağlandı. İşçiler ücretleri yükseltmeyi başardı. Anlaşmaya varılan taban ücret gruplara göre 16 bin 500 ila 18 bin 500 lira arasında değişiyor.

Yenimahalle Belediyesi'nde ise dün (10 Ağustos) iş bırakma eylemi başladı. 

Çankaya Belediyesi'nde Genel-İş ile yönetim arasında imzalanan gizli anlaşma, kimseyi memnun etmedi. İşçiler tabandan mücadeleye devam etmeyi konuşuyor.

Etimesgut Belediyesi'nde anlaşma sağlanmış değil. İşçiler arasında huzursuzluk sürüyor.

Altındağ Belediyesi'nde ise yetkili sendika Hizmet-İş ile AKP'li yönetim, toplu sözleşme hükümlerinin yerine getirilmediği için mahkemelik oldu.

Sıra İstanbul'da mı?

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikalar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçiler için ek zam talep ediyor.

Tez-Koop-İş, Toleyis, TÜMTİS ve Türk Deniz-İş sosyal medyadan şu duyuruyu yaptı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye işçileri TÜİK'in gerçek dışı enflasyonunun mağduru. %19'luk zam kabul edilemez! İBB Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu da TÜİK enflasyonunun gerçek dışı olduğunu her fırsatta söylüyor. Haziran ayında İstanbul son bir yılda dünyada hayat pahalılığının en fazla arttığı şehir oldu. ECA International'ın raporu İstanbul'un dünyanın en pahalı 108. kenti olduğunu hesapladı. İşçilere TÜİK zammı demek yoksulluk demektir. TÜİK enflasyonu çarşı pazar enflasyonu ile uyuşmuyor. TÜİK Haziran'da yıllık enflasyonu %59,95 açıkladı. ENAG ise yıllık enflasyona %108,58 dedi. İnsanca bir yaşam için büyükşehirde ek zam."



Bültene kayıt ol