21 Mart Irkçılık Ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü’nde Kadıköy'deyiz

18.03.2024 - 16:10

Birlikte Yaşamak İstiyoruz ve Hepimiz Göçmeniz Irkçılığa Hayır platformları, 21 Mart'ta Kadıköy'de buluşma çağrısı yaptı.

Çağrı şöyle:

"Savaş politikaları, şiddet, ayrımcılık, siyasi baskılar, ekonomik ve ekolojik kriz gibi nedenlerle ülkelerini terk eden göçmenler, vardıkları ülkelerde temel insan haklarından mahrum şekilde yaşamaya zorlanıyor. Irkçılığın ve aşırı sağ ideolojilerin yükselişiyle tüm toplumsal sorunların faturası göçmenlere kesiliyor. Derinleşen ekonomik kriz ve sermayenin dayattığı sömürü koşulları neticesinde toplumda biriken öfkenin yönü saptırılıyor ve esas failler gizlenerek göçmenler hedef gösteriliyor.

21 Mart Uluslararası Irkçılık ve Ayrımcılıkla Mücadele Günü’nde; göç yollarında ölüme sürülen, Geri Gönderme Merkezlerinde temel insani gereksinimleri dahi karşılanmayan, zorla sınır dışı edilen, sınır dışı edilme korkusuyla sindirilen, ucuza, kayıtsız ve güvencesiz çalıştırılarak emeği katlanarak sömürülen, ırkçı, cinsiyetçi nefretle taciz edilen, katledilen, kaybedilen tüm göçmenlerin yanında olduğumuzu haykırmak için herkesi, saat 19.30'da Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşmaya davet ediyoruz."

  • 21 Mart Perşembe
  • 19:30
  • Bahariye Caddesi, Süreyya Operası Önü, Kadıköy



Bültene kayıt ol