ABD'den sonra Rusya da YPG ile Türkiye'nin arasına konuşlandı

03.05.2017 - 07:59

ABD’nin, Suriye’nin kuzeyinde PYD’nin denetimindeki Derbesiye’ye asker konuşlandırmasının ardından bu sefer de Rusya ile YPG bayrakları yan yana görüntülendi.

ABD’nin asker konuşlandırması Türkiye’nin hava saldırılarının ardından gerçekleşmişti. Bugün de Afrin’de bazı binalarda YPG ve Rusya bayraklarının birlikte dalgalandığı görüldü.

Öte yandan üzerinde Rusya bayrağı bulunan zırhlı araç ile Afrin’de dolaşan YPG’lilerin Türkiye’nin hava saldırılarında hasar gören bölgelerde birlikte tespit yaptığı öne sürüldü.

Erdoğan ve Putin bugün görüşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bir araya gelecek. Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, "Askeri teknik işbirliği detaylı biçimde görüşülecek" dedi.

Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı görüşme hakkında bilgi verdi. Peskov iki liderin, askeri ve teknik işbirliğini ele alacağını söyledi.

Peskov, gazetecilere dün yaptığı açıklamada, “Yarın Soçi’ye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Çok önemli bir görüşme gerçekleşecek” dedi.

Görüşmede bu konunun gündeme gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha öncesinde ise ABD’nin bölgede YPG ile Türkiye arasına konuşlanmasına tepki göstermişti.

“YPG ve ABD bayraklarının yan yana dalgalanması üzücü”

Hindistan ziyareti öncesi düzenlediği basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin hava harekâtları sonrası Suriye'deki silahlı Kürt gücü Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG) yanında 'ABD bayraklarının da dalgalanmasını' üzücü bulduğunu söylemişti ve NATO zirvesi öncesi görüşeceği ABD Başkanı Donald Trump'a bu gelişmeleri soracağını belirtmişti.

Erdoğan, "16'sında yapacağımız ziyarette Sayın Başkan'a [Donald Trump], 'Buyurun' diyeceğiz, göstereceğiz... Çünkü terörle mücadele eğer ortak bir platformda yürümezse bugün bize yarın bir başkasına olacaktır, bunu paylaşmamız lazım" demişti.

Erdoğan-Trump görüşmesinin 16 Mayıs’ta gerçekleşeceği belirtildi.



Bültene kayıt ol