NATO savaşı körüklüyor

24.03.2022 - 15:42

Batı emperyalizminin savaş örgütü NATO, Rus emperyalizmi ile rekabet alanı haline getirdiği Ukrayna'da savaşı uzatıyor.

ABD Başkanı Biden ile Türkiye Başkanı Erdoğan'ın da katıldığı NATO zirvesinden çıkan ilk sonuçlar, Ukrayna halkını yıkan ve Rusya halkını daha da yoksullaştıran emperyalist politikaların devam edeceği yönünde.

NATO Genel Sektereri Jens Stoltenberg, Doğu Avrupa'ya 40 bin askerin konuşlandırıldığını söyledi. Ayrıca Slovakya, Macaristan, Bulgaristan ve Romanya'ya dört yeni muharebe gücünün gönderileceğini ekledi.

NATO'ya göre Rusya kimyasal silah kullanacağı takdirde daha fazla müdahale gündeme gelebilir.

Irak da ABD ve Avrupalı müttefiklerinin kimyasal silah tehdidi gerekçesiyle işgal edilmişti.

Sosyalistler, Ukrayna'da derhal ateşkes sağlanmasını ve Rusya askerlerinin çekilmesini istiyor.

NATO ise Ukrayna'ya silah yığıp, Doğu Avrupa'daki kapitalist hükümetlerle ittifak kurarak Putin'i sıkıştırmaya çalışıyor.

Batı emperyalizmi, Putin'in Ukrayna savaşını kışkırttığı gibi savaşın daha da uzamasının önünü açtı. 

Zirvenin tek gündemi diktatör Putin'in çılgınlıkları değildi. ABD'nin bir numaralı rakibi Çin yönetimine de gözdağı verildi.

Emperyalist devletler arasındaki rekabet, Avrupa'da kanlı bir savaş yarattı. NATO zirvesine bakıldığında, dünyada kalıcı barış isteyen sosyalistlerin tüm emperyalist devletlere karşı mücadele çağrısı daha da anlamlı hale geldi.

Savaşa ve işgale hayır! Yaptırımlara hayır! Kalıcı barışın yolu militarizm olamaz. Ukrayna ve Rusya'da savaş karşıtlarının direnişi, tüm dünya işçileri tarafından desteklenmeli. Türkiye, NATO'dan çıkmalı ve Rusya ile askeri ilişkilere son vermeli.



Bültene kayıt ol