İtalya'da sendikalar faşizm karşıtı gösteriye hazırlanıyor

11.10.2021 - 10:55

İtalya'nın başkenti Roma'da aşı ve Covid-19 sertifikası karşıtlarının düzenlediği mitinge katılan faşist gruplar, ülkenin en büyük işçi sendikası CGIL'in merkez binasına saldırdı.

Faşist Forza Nuova üyelerinin başını çektiği güruh sendika merkezine zorla girdi. Ofisleri tahrip etti.

Saldırı, İtalya'yı ayağa kaldırdı. Birçok siyasi parti, saldırganları kınarken, faşist Forza Nuova partisinin kapatılması çağrıları yükseliyor.

İtalya'da neler oluyor?

Salgın sebebiyle 131 bin kişinin hayatını kaybettiği İtalya'da birçok mekanda zorunlu olan Covid sertifikası, 15 Ekim'den itibaren tüm çalışanlar için zorunlu hale gelecek. 

Yeşil pasaport  denilenm sertifikayı aşı yaptıranlar, hastalığı geçirip iyileşenler ya da test sonucu negatif olanlar alabiliyor.

Bu karara karşı, 9 Ekim günü Roma'da düzenlenen mitinge aşı karşıtları, Covid sertifikasına karşı olanlar ve faşist gruplar katıldı.

Maske ve mesafenin olmadığı mitinge katılanların ezici çoğunluğu erkeklerdi. Miting sırasında sendika merkezini basan ve polisle çatışan grubun organize bir şekilde hareket ettiği görüldü.

Tepkiler

İtalyan Ulusal Partizanlar Derneği (Anpi) faşizmi temel alan tüm partilerin kapatılması çağrısını tekrarladı.

Saldırıya uğrayan Cgil sendikası "faşizm referanslı tüm örgütlerin kapatılması gerektiğini" belirterek  16 Ekim'de diğer sendikalarla birlikte faşizm karşıtı bir gösteri düzenleyeceklerini duyurdu.



Bültene kayıt ol