Trump'tan Biden'a: ABD emperyalizminin korsan devlet İsrail'e desteği değişmiyor

15.05.2021 - 17:17

Irkçı İsrail devleti sadece Filistin topraklarını işgal edip halkı katletmiyor, vahşetin dünyaya duyurulmasını da imha ile engellemek istiyor. 

ABD Başkanı Joe Biden'in katillere destek açıklamasının ardından, Gazze'deki AP ve El Cezire ofislerinin de bulunduğu 13 katlı bina İsrail ordusu tarafından yerle bir edildi. 

Reuters'in haberine göre bina sahibi İsrail hava saldırısı öncesi uyarılmış ve boşaltılmıştı.

Binada ailelerin yaşadığı dairelerin yanı sıra avukatlık büroları ve doktor muayehaneleri gibi işyerleri bulunuyordu.

Filistin'de yaşanan vahşetin, dünyada büyük öfke yaratması üzerine İsrail devleti haber alma hakkına karşı savaş uçaklarıyla saldırı düzenledi ve bunu savundu. Gerekçesi bu binada Hamas'ın askeri malzemelerinin bulunduğu yalanı.

Ölüm sayısı artıyor

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken ölü sayısı 145'e yükseldi. Yüzlerce yaralı var.

Öte yandan BBC'ye göre Hamas'ın İsrail'e attığı roketler sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

Biden katillerin yanında

ABD'de Cumhuriyetçi Trump yönetimi, Müslümanların, Hıristiyanların ve Yahudilerin ortak kutsal alan olarak gördüğü Kudüs'ü, İsrail'in başkenti ilan etmişti.

Ardından gelen Biden ise son saldırılarıyla "yeni bir savaş" başlatan Netanyahu yönetimine "İsrail'in kendisini savunduğunu" söyleyerek destek verdi.

Sorunun çözümü için bir ABD'li diplomatın bölgeye gittiği gün, İsrail hava saldırıları devam etti ve uluslararası medya kuruluşlarının bulunduğu bina havaya uçuruldu.

Okurlarımız için not edelim: ABD, açık farkla dünyanın en büyük silahlı gücü. Ve bu gücü paylaştığı tek devlet olan İsrail, Amerikan teknolojisi sayesinde silah satıcısı devletlerden biri.

Sol kanat itiraz ediyor

Alexandria Ocasio-Cortez ise, Başkan Joe Biden'ın "İsrail'in kendini savunma hakkı var" sözlerine, "Bu tarafsız bir dil değil, taraf tutan, işgalin tarafını tutan bir dil" karşılığını verdi.

Alexandria Ocasio Cortez, Rashida Tlaib, Ilhan Omar, Mark Pocan, Ayanna Presley, Paramila Jayapal gibi isimlerin başını çektiği sol kanat Demokratlar, Biden yönetiminin öldürülen Filistinli çocuklar nedeniyle İsrail’i kınamaması, Filistinlilerin yaşadığı vahşeti ve insan hakkı ihlallerini gündeme getirmemesi nedeniyle ciddi bir biçimde mevcut yönetimi eleştiriyorlar. İsrail’in işlediği insanlık suçlarının videolarını sosyal medyada paylaşarak gündeme getirmeye çalışıyorlar.



Bültene kayıt ol