Belçika’nın ilk trans bakanından transfobiyle mücadele çağrısı

04.10.2020 - 22:20

Belçika’nın ilk trans bakanı olan Petra De Sutter, Twitter’da yaptığı bir paylaşımla tüm dünyada transfobiyle mücadele etme çağrısında bulundu.

Belçika’nın ilk açık trans bakanı, Avrupa’nın ise en kıdemli açık trans siyasetçisi De Sutter, siyasi kariyeri boyunca hiçbir zaman trans kimliğini saklamadı. Bununla beraber kadın hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, LGBTİ+ hakları, üreme sağlığı hakları gibi konularda aktif olarak savunuculuk yaptı. 

Petra De Sutter Twitter’da yaptığı bir paylaşımda, trans kimliğinin kendisine bir engel oluşturmadığını dile getirdi ve bunun tüm dünyada böyle olması için transfobiyle mücadele çağrısı yaptı.

2014 yılında Belçika’nın ilk trans milletvekili olan Avrupa Parlamentosu Yeşiller milletvekili Petra De Sutter, aynı zamanda Kamu İdaresi ve Kamu Teşebbüsleri Bakanı olacak.

Cinsiyet kayıtlarına dair yeni anlaşmaya göre Belçika Hükumeti, kendisini kadın ya da erkek olarak tanımlamayan insanların ayrımcılığa maruz kalmaması adına trans yasasını en iyi hale getirmek için gerekli adımları atacak.

Bu yıl aynı zamanda Marie Cau, Fransa’nın ilk açık trans siyasetçisi oldu. Geçtiğimiz yıl ise Gianmarco Negri, İtalya’nın ilk açık trans siyasetçisi olmuştu. Siyasi alandaki görünürlüğün artması, LGBTİ+ savunucuları açısından oldukça önemli bir gelişme olarak ele alınıyor ve LGBTİ+ savunucuları bu gelişmenin tüm dünyayı etkisi altına alması umut ediliyor.



Bültene kayıt ol