Berlin sokaklarında mültecilerle dayanışma

21.09.2020 - 19:03

Berlin’de binlerce kişi Moria Kampı’ndaki mültecilerle dayanışma için yürüdü.

Yaklaşık 5 bin Berlin sakini “Yeter! Yerimiz var!” diyerek Yunanistan’da bulunan, bu ay çıkan bir yangında tamamen kül olan Moria Kampı’ndaki mültecilerle dayanışma gösterdi. Eylemcilerin temel talebi göç politikasında temel bir değişiklik gerçekleştirilmesi ve Almanya’nın mültecileri kabul etmesiydi.

“İltica Suç Değildir, Kampları Kapatın” ve “Yeter! Kampları kapatın. Yerimiz var” yazılı pankartlar taşındı ve sık sık “Yerimiz var” ve “Kimseye arkanda bırakma” sloganları atıldı.

Mitingde yapılan ortak açıklama şu şekildeydi: "Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki Moria Mülteci Kampı yandı. Yıllardır Ege adalarında on binlerce insan aşırı kalabalık kamplara, pisliğe ve umutsuzluğa dayanmak zorunda bırakılıyor. Çok sayıda uyarıya rağmen AB'nin Moria'daki son hadisenin gerçekleşmesine müsaade etmesiyle dehşete düştük. Hükümet, Covid-19 salgınından sonra tüm Alman turistleri bir gecede tahliye edebildiyse, Moria'daki tüm insanlar için de aynı şeyi yapabilir. Bu yüzden “Yeter!” diyoruz. Artık tüm insanlar tahliye edilebilir ve tahliye edilmelidir. İnsanların hayatları daha fazla politik bir oyun olarak kullanılmamalıdır. Almanya adına insanlık dışı eylemler yapılırken Başbakan Merkel, artık İçişleri Bakanı Seehofer'in arkasına saklanamaz. Federal hükümet nihayet sorumluluk almalı ve Moria'daki tüm mültecileri kabul etmelidir".

Hem Köln, Münih ve Leipzig gibi Almanya’daki başka şehirlerde hem de Paris’te benzer yürüyüşler gerçekleştirildi.



Bültene kayıt ol