Yıldız Önen

Yıldız Önen son yazıları

15.10.2015 - 13:59

Başkanın “gazetecileri”

Bazı gazeteciler, bazı yazarlar, artık ne gazetecidir ne de yazar.

Ankara katliamının hemen ardından, bombaların patlamasından bir kaç dakika sonra, kendi kendimizi bombaladığımızı iddia edenler, sadece gazeteci, yazar olma  vasıflarını yitirmiş değiller, insan olma vasıflarını da yitirmiş durumdalar.

İnsan değiller, vicdansız, mekanik varlıklara dönüşmüş durumdalar.

Ankara’da can pazarı saatlerce devam etti. Arkadaşlarımızın ölü bedenlerinin yanında, kimlerin öldüğü, kimlerin yaşadığı sorusu, bu felaketin nasıl gerçekleşebildiği sorusu, ambulans seslerinin gürültüsü, çığlıklar, ağlamalar arasında herkes birbiriyle dayanışmaya çalışır ve bir yandan da “üçüncü bir bomba daha olabilir” tehlikesiyle cebelleşirken, birileri klavyelerin başına geçip, HDP’nin seçim başarısı için kendi kortejinde bombayı kendisinin patlattığını yazabildi.

İnsan değiller bunlar. Vicdanları kurumuş.

İnsan değiller. Ruhları solmuş.

İnsan değiller. Ya üç beş kuruşun hesabını ya da çıktıkları ballı börekli statükoların sonsuza kadar sürmesinin hesabını  yapan katliam destekçileri durumundalar.

İnsan değiller. En az 100 kişinin öldüğü ve en az 600 kişinin yaralandığı, bir çok insanın yoğun bakımda tedavi görmek zorunda kaldığı bir saldırıyı meşrulaştırmaya çalışan, “Aman, hükümetimize, aman, cumhurbaşkanımıza bir leke bulaşmasın” duygusuyla gerçekleri karartmaya çalışan ideolojik bir aparat, uzantı, makine haline gelmişler.

Fakat, daha tehlikeli bir durumla karşı karşıyayız. Bu insanlar, HDP’nin kendi kortejini bombalayarak seçimlerde oy alabileceğini düşünüyorlarsa, demek ki, böyle bir fikre cidden inanıyorlar. Bunu yazdıklarına göre, böyle bir görüşü bir fikir diye yutturduklarına göre, sadece vicdansız, utanmaz, alçak değiller, bir oy için kitle katliamı yapılabileceğine inanan ahlaksızlar da.

Bunlar, tehlikeli insanlar.

Bunlardan uzak durmak lazım.

Bunları teşhir etmek lazım.

Bunlara karşı, herkesi, AKP’yi, hatta Erdoğan’ı bile uyarmak lazım.

Kalemlerini, klavyelerini, twitter hesaplarını, bir oy, bir oy  daha için kitle katliamı ihtimaline açabilen insan müsveddeleri aramızda.

Can pazarında, ölülerinin arasında her şeye rağmen barışı savunana ve dik durmaya çalışan insanlara, “siz oy almak için kendi kendinizi bombaladınız” diyen bir ahlaksız, aslında oy almak için neleri yapmaya hazır olduğunu, neleri yapabileceğini, nelerin yapılmasını meşru gördüğünü açığa sermiş oluyor.

Sizi hiç unutmayacağız. Ölülerimizin üzerinde tepindiniz çünkü. Nefret tohumları ektiniz. Koşullar elbet değişecek ama bir oy için neleri yapabileceğini gösteren satılmış kalemlerin üzerinde olacak gözümüz. Daima.

Yıldız Önen

[email protected]

(Sosyalist İşçi)


Bültene kayıt ol