Katillere petrol satan SOCAR'ı protesto edenler gözaltında!

02.06.2024 - 12:09

İşgalci İsrail devletine petrol satan ülkelerin başında Azerbaycan var. Akış, Türkiye üzerinden yapılıyor. Bunu protesto eden Filistin için Bin Genç aktivistlerinin evleri basıldı. Çıplak aramaya maruz bırakılıp gözaltına alındılar.

Şu ana kadar İstanbul'da 13 eylemcinin gözaltına alındığı biliniyor. 

Azerbaycan devletinin resmi kurumu olan SOCAR önünde günlerdir protestolar düzenleniyor.

Son protestoda SOCAR logosu üzerine sembolik olarak kırmızı boya atılmıştı.

Safak vakti evleri basılan gençlerin avukatının verdiği bilgiye göre mala zarar vermek ve konut dokunulmazlığını ihlal etmekle suçlanıyorlar.

Uluslararası boykota ve Türkiye'nin ambargosuna rağmen Azerbaycan'da üretilen petrolün Türkiye üzerinden İsrail'e akışı devam ediyor. Bakü-Ceyhan boru hattı üzerinden.

Son olarak zorla yerinden edilen Gazzelilerin sığındığı çadır kamplarını bombalayan İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana yaklaşık 37 bin Filistinliyi katletti.

Buna rağmen Filistin ile dayanışanlar Türkiye'de baskıya uğruyor. Gözaltıların ilk işaretini ise Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi, Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı (TADİV) Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar verdi.

Protestoların ardından sosyal medyada tehdit dolu bir mesaj paylaşan iktidar yetkilisi eylemcileri Türk düşmanı olmakla suçladı.

Gözaltılar büyük tepki yarattı. Gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.



Bültene kayıt ol