Hükümetten Cumartesi Anneleri'ne yasak

30.08.2018 - 08:02
Haberi paylaş

Yerli milli AKP-MHP ittifakı, kaybedilen çocuklarının kemiklerini arayan annelerin eylemlerini kalıcı olarak yasaklama kararı aldı.

Eylemlerine 1995'te başlayan Cumartesi Anneleri, birçok kez devlet baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Galatasaray'daki oturma eylemleri yasaklanmaya çalışıldı, anneler gözaltına alındı.

Tayyip Erdoğan başbakanlığı döneminde anneleri makamında kabul etmiş ve söz vermişti.

Ancak bunlar unutuldu. 700. hafta eylemiyle birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumartesi Anneleri eylemlerinin "terör örgütü tarafından istismar edildiğini" öne sürdü.

Kayıp yakınlarından polis saldırısına ve İçişleri Bakanı Soylu’ya tepki

Ömer Çelik'ten açıklama

Partisinin MYK toplantısından sonra konuşan AKP sözcüsü Ömer Çelik, sözlerine şöyle başladı: “Bir annenin evladına duyduğu özlemden daha büyük bir acı olamaz, hepsine hürmet ediyoruz. Bu davaların bir kısmı sonlandırıldı, bazı kişiler mahkûmiyetler aldı. Yavaş yavaş 2010’dan itibaren ise burası annelerin vicdanlarını temsil eden bir platform olmaktan, terör örgütlerinin yuvası olmaya başladı.”

“Anaların acılarına her zaman kapımız açıktır” diyen Çelik, “Ancak buranın gittikçe terör propaganda merkezi haline dönüşmesi sonucunda, bu önlemleri almamız gerekmiştir. Bu annelere karşı bir tutum değildir, oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanı haline getirmesine bir operasyondur. Annelerin acısını istismar ederek terör propagandasının yapılmasına müsaade edilmeyecektir, bu alan bundan sonra bu amaçla kullanılmayacak. Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek” dedi.

Süleyman Soylu’dan Cumartesi Anneleri’ne hakaretler

DSİP'ten açıklama: “Cumartesi Anneleri’nden elinizi çekin!”

Doğan Özkan: “Cumartesi Anneleri’nin mücadelesini engellemek mümkün değil”

700. haftada Cumartesi Anneleri'ne yasak

Maside Ocak: “700 hafta geçti, tükenmedi umudum”

Hükümete Kayıplar Sözleşmesi’ni imzalama çağrısı​

Bültene kayıt ol