Süleyman Soylu’dan Cumartesi Anneleri’ne hakaretler

27.08.2018 - 11:31
Haberi paylaş

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı konuşmada Cumartesi Anneleri’ni “terör örgütü sözcülüğü” ile suçladı, Soylu ayrıca annelere “paçoz” diye hakaret etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “104. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı”na katıldı. Burada yaptığı konuşmada Cumartesi Anneleri’ni hedef alan Soylu, Cumartesi Anneleri’nin 700. haftasına dönük polis saldırısı hakkında, "İzin vermedik, doğrudur. Çünkü artık bu istismarın ve kandırmacanın son bulmasını istedik. Bu ikiyüzlü kandırmacanın son bulmasını istedik. Ne yapsaydık yani, anneliğin, terör örgütü tarafından istismar edilmesine, anneliğin teröre kılıf yapılmasına göz mü yumsaydık? Çocuklarımızı terör örgütü üyeliğine özendirip, 'İstanbul'un göbeğinde anılacaksınız' diye teşvik etmelerine, anneleri gözü yaşlı bir şekilde evlat yolu gözler halde bırakmalarına göz mü yumsaydık?" sözlerini kullandı.

Barışçıl eyleme “terör örgütü sözcülüğü” suçlaması

Soylu, 1995’ten beri Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’ni “terör örgütü sözcülüğü” ile suçlayarak şunları söyledi: "Doğrudan doğruya terör örgütünün sözcülüğünü yapıyorlar, savunuyorlar, hiçbir şey yapamıyorsa eylemlerine sessiz ve tepkisiz kalıyorlar. Örgütlere bir 'poker yüzü' temin etmeye ve aslında bir meşruiyet alanı açmaya çalışıyorlar. Terör örgütleri Türkiye'de her zaman bir istismar içinde olmuştur. Kadın istismarı yaptılar, çocuk istismarı yaptılar, etkin köken istismarı yaptılar, mezhep istismarı yaptılar. Bugün terör örgütleri, bu odaklar eliyle bir başka istismar alanı peşinde koşuyorlar, anne istismarı. Yapılmak istenen çok açıktır. Annelik kavramı üzerinden bir mağduriyet oluşturup, hem teröre bir mağduriyet maskesi giydirmeye çalışıyorlar, hem de toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar."

Hasan Ocak’ın gözaltında kaybedilmediğini, TKP/ML örgütü tarafından infaz edildiğini savunan Soylu, “Çok affedersiniz, bu kişiler, Eminönü Meydanı'nda gezerken mi kayboldu?” dedi.

Soylu, Galatasaray Meydanı’nın “terör örgütlerinin sözde meşruiyet alanı hâline getirilmesine” asla izin vermeyeceklerini söyleyerek Cumartesi Anneleri’ne “paçoz” diyerek hakaret etti. Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Anne, devlet, millet gibi kavramları, yıllarca bunların düşmanlığını yapmış terör örgütlerine ve onların çağrısıyla toplanan payandalarına istismar ettirmeyiz. Bu millet yüz yıl önce bunların ağababalarına bu ülkeyi teslim etmemişti, bugün onların paçozlarına da teslim etmez, bunu herkes böyle bilsin."

Doğan Özkan: “Cumartesi Anneleri’nin mücadelesini engellemek mümkün değil”

700. haftada Cumartesi Anneleri'ne yasak

DSİP'ten açıklama: “Cumartesi Anneleri’nden elinizi çekin!”

Maside Ocak: “700 hafta geçti, tükenmedi umudum”

Hükümete Kayıplar Sözleşmesi’ni imzalama çağrısı​

Bültene kayıt ol