Doğan Özkan: “Cumartesi Anneleri’nin mücadelesini engellemek mümkün değil”

26.08.2018 - 17:43
Haberi paylaş

Cumartesi Anneleri’nin eylemine her hafta katılarak destek veren aktivist Doğan Özkan, 700. haftada gerçekleştirilen saldırıyı Marksist.org’a değerlendirdi.

Egemen sınıfın kendisi açısından dünkü eyleme saldırmanın mantıklı olduğunu dile getiren Doğan Özkan, “Çünkü Gezi Parkı’ndan beri çok az rastlanan bir şey oldu. İnsanlar siyasi farklılıklarını bir yana bırakıp haklı olanın, doğru olan bir ilkenin etrafında bir araya geldiler. Sistemin sahipleri bundan korktu. Haksız olsaydım haklı olanların bir araya gelmesinden ben de korkardım” dedi.

Daha önce 500. ve 600. haftalarda yapılan eylemlerin de kitlesel olduğunu, ancak bunlara tek bir kesimden insanların katıldığını ifade eden Özkan, “Türkiye’de insanlar siyasi aidiyetlerine göre hareket ediyorlar. Fakat Cumartesi Anneleri’ne herkes çağrı yaptı, herkes oradaydı. Hüda Kaya da oradaydı Garo Paylan da. Arat Dink de oradaydı başkaları da” şeklinde konuştu.

Dün gösterilen direnişin de Gezi Parkı’nı anımsattığını vurgulayan Doğan Özkan, “Polis saldırınca kitle yakındaki ara sokaklara dağılıyor, daha sonra polis çekilince tekrar bir araya geliyorlardı. Gezi’ye benzetmemin en büyük sebebi bu. Önemli olan herkesin bir araya gelmesiydi” diye belirtti.

Cumartesi Anneleri eylemlerinin özelliğinin süreklilik olduğunu hatırlatan Özkan, “Her türlü engellemeye rağmen yapılan bir eylem. Dün de açıklama yapıldı Galatasaray Meydanı’nda. Bu şekilde inatçı olduğu ve haklı bir dava olduğu için yağmur, kar, fırtına demeden her hafta devam ediyor. Ve bu sürecek, engellemek mümkün değil” dedi.

Özkan, herkesi 27 Ağustos Pazartesi günü saat 13:00’te İHD İstanbul Şube’de yapılacak basın toplantısına davet etti.

(Fotoğraf: Vedat Arık)

700. haftada Cumartesi Anneleri'ne yasak

DSİP'ten açıklama: “Cumartesi Anneleri’nden elinizi çekin!”

Maside Ocak: “700 hafta geçti, tükenmedi umudum”

Hükümete Kayıplar Sözleşmesi’ni imzalama çağrısı​

Bültene kayıt ol