ABD: Emek örgütleri nazileri protesto etti

17.08.2017 - 14:44
Haberi paylaş

ABD’de işçi sendikaları, Virginia eyaletindeki Charlottesville kentindeki faşist saldırıya karşı bildiriler yayınladılar, açıklamalar yaptılar.

Öğretmenler ve diğer personel de dahil olmak üzere 1.6 milyondan fazla eğitim çalışanını temsil eden Amerikan Öğretmenler Federasyonu (AFT), nazilerin antifaşist gösteriye arabalı saldırısını protesto eden ve kınayan bir bildiri yayınladı. Açıklamada nazi saldırısı “ülkemiz için karanlık bir dönüm noktası” olarak nitelendirildi ve üyelerini ABD’deki ırkçılık karşıtı protesto ve gösterilere katılmaya çağırdı.

AFT, açıklamasında, “Nazilerin karşı protestoculara yönelik geliştirdikleri şiddet, onlara karşı savaşan insanların kalbine korku salmak içindir. Bu önemli bir andır ve şimdi harekete geçmeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

Charlottesville'de ırkçılık karşıtları sokakları geri alıyor

AFT ve bir grup akademisyen daha sonra yayınladıkları yeni bir bildiride “tarihin akışını adalete doğru değiştirmeye çalışan protestocuları selamlıyoruz. Onların cesaretine hayran olduğumuzu ve gelecekte dayanışma ve desteğimizi göstereceğimizi bildiriyoruz” vurgusu yapıldı.

"Sessiz kalamayız"

ABD ve Kanada’da yaklaşık 2 milyon sağlık çalışanının temsilcisi olan SEIU sendikası, yayınladığı bildiride “SEIU olarak, günümüzdeki ölümcül terör saldırısında beyaz üstülüğünü savunanların yaydığı şiddeti kınıyoruz. Sessiz kalamayız. Charlottesville’de ve diğer pekçok şehirde gördüğümüz şiddet ve yıldırma olayına karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Emekçiler, ırkçılığı her seviyede ortadan kaldırmak ve cildimizin renginden bağımsız olarak herkesin katılabileceği, özgürce gelişebileceği bir dünya yaratmak için bir araya gelmeli ve örgütlenmeliyiz” dedi.

Trump'ın tutumu nazilere cesaret veriyor

Ulusal Hemşireler Sendikası (NNU), Charlottesville’deki faşist şiddeti kınadı. NNU İcra Direktörü RoseAnn DeMoro, “Bir toplum olarak beyaz üstünlük, ırksal nefret ve bağnazlığın tüm ifadelerini reddetmek hepimizin görevidir” dedi.

35 bin işçiyi temsil Birleşik Elektrik İşçileri Sendikası da sosyal medyada bildiri yayınlayarak nazi saldırılarını kınadı. Açıklamada “Irkçılık, bağnazlık ve öteki olanlara nefreti ortadan kaldırmak için cehennem gibi savaşacağız” ifadesi yer aldı.

(Yasanacakdunya.org)

Irkçı eyleme katılanları aileleri ve iş yerleri istemiyor

Amerikan Nazilerinin Esad sevgisi​

ABD’de ırkçılar araçla saldırdı: 1 ölü​

Bültene kayıt ol