ABD: Irkçı eyleme katılanları aileleri ve iş yerleri istemiyor

15.08.2017 - 12:50
Haberi paylaş

ABD'de arabalı saldırı sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği ırkçı eylemlere katılanlar sosyal medya üzerinden deşifre ediliyor.

ABD’de ırkçılık karşıtları, beyazların üstünlüğünü savunan aşırı sağcıların eylemlerinde bir kişinin üzerine araç sürülerek öldürülmesi sonrası sosyal medyada harekete geçti. Twitter’da açılan ‘Evet, sen ırkçısın’ isimli hesap üzerinden, Charlottesville’de ‘Sağı Birleştirin’ adıyla düzenlenen ırkçı eyleme katılmış aşırı sağcıların isimleri bir bir internette deşifre ediliyor. Bu kişilerin bazılarının işlerinden kovulduğu belirtiliyor.

260 bini aşkın takipçisi bulunan hesapta, eyleme katılan ırkçıların yakın plan fotoğrafları paylaşılıyor. Bu kişileri tanıyanların verdiği isimlerin sosyal medya hesapları üzerinden teyit edilmesi sonrasında da, ırkçıların isimleri ve iş yerleri deşifre ediliyor.

Daily Mail’in haberine göre, bu sosyal medya örgütlenmesi sonrası eyleme katıldığı ortaya çıkan Cole White isimli kişi çalıştığı restorandan kovuldu; ellerinde meşaleyle görüntülenen bir dizi öğrencinin de ismi ve okulları deşifre edildi.

ABD’de ırkçılar araçla saldırdı: 1 ölü

Charlottesville’deki ırkçı gösteride görüntülenen Peter Tefft ise aile üyeleri tarafından reddedildi. ‘Beyazların soykırıma maruz kaldığını’ iddia eden Peter Tefft’in babası Pearce Tefft, yaşadıkları Kuzey Dakota’da bir foruma mektup gönderdi. Tefft mektupta, ‘oğlunun iğrenç, nefret dolu ve ırkçı söylemleri ile davranışlarının kendisi ve aile üyeleri tarafından yüksek sesle reddedildiğini’ belirtti. Baba Tefft, “Bu inançlarını nereden öğrendiğini bilmiyoruz. Evde öğrenmedi” dedi.

Pearce Tefft, çocuklarına ‘bütün ve kadın erkeklerin eşit yaratıldığını’ öğrettiğini belirterek, “Bugüne dek sessiz kaldık ama şimdi bunun yanlış olduğunu görüyoruz. Nazilerin ilk seferde güçlenmesine yol açan şey iyi insanların susmasıydı. Şimdi güçlenmelerine izin veren şey de aynı” ifadelerini kullandı. Baba, oğlunun artık aile buluşmalarında hoş karşılanmayacağını da belirtti.

Peter Tefft’in yeğeni Jacob Scott ise “O hepimize sırt çevirip çılgın bir internet deliğine düşen ve deli bir Nazi’ye dönüşen bir manyak” dedi. Scott, Kuzey Dakota’da yerel bir televizyonuna yaptığı açıklamada, “Peter hepimizi korkutuyor. Onun yanında güvende hissetmiyoruz ve nasıl bu hale geldiğini de bilmiyoruz. Dedem özellikle kötü hissediyor, bir baba olarak başarısız olmuş gibi hissediyor” ifadelerini kullandı.

(Gazete Duvar)

Amerikan Nazilerinin Esad sevgisi

Bültene kayıt ol