Osman Kavala’ya özgürlük!

11.03.2020 - 18:20
Şenol Karakaş
Haberi paylaş

Osman Kavala bu kez de "casusluktan" tutuklandı ve tutuklama kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye'ye tanıdığı ek savunma süresinin bitimine bir gün kala verildi. Osman Kavala bu tutuklamayla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Pazartesi akşamı itibariyle, son dakikada icat edilmiş olan casusluk suçlamasıyla üçüncü defa tutuklandım. Öncekiler gibi hiçbir delile dayanmayan, ancak öncekilerden daha da saçma olan bu iddianın, Yargı Reformu paketinin getirdiği, iddianame öncesi 2 yıllık tutuklama süresi kısıtlamasını ve AİHM’in ihlal kararını boşa çıkartmaya yönelik olduğu açıktır. Tutukluluğumu ne pahasına olursa olsun devam ettirme niyetinin, yargı mensuplarını yasaları ihlal etme noktasına sürüklemiş olduğunu görmek son derece üzücü ve endişe vericidir. Normal karşılanması halinde bu davranış, ceza davaları için tehlikeli bir örnek oluşturacaktır.”

Artık, hukuksal tüm kuralların, düzenlemelerin ayaklar altına alındığı, minareyi çalanın kılıfına uydurma derdinin olmadığı, “ben yapıyorum oluyor” iddiasının tüm kamuoyuna göstere göstere ilan edildiği bir durumla karşı karşıyayız.

Önce Gezi direnişinin koordinatörü olmakla, sonra 15 Temmuz darbesinin planlayıcılarından olmakla ve bu iki suçlama da kof olduğu için şimdi de “casusluk”la suçlanıyor Osman Kavala. Bir gazetecinin yazdığı gibi, “Katılmadığı bir toplantıya katılmış biriyle lokantada ayak üstü konuşmaktan üçüncü kez tutuklandı...” Hepimiz çok iyi biliyoruz ki ne kadar zorlanırsa zorlansın Osman Kavala’dan darbeci, casus ve isyan koordinatörü çıkartılamaz. Karşımızda Kavala’yı serbest bırakmamak için sonuna kadar gitmeye kararlı bir irade var. 

Şimdi sıra Osman Kavala’nın özgürlüğünden yana olanların güçlü bir irade ortaya koymasında. Apaçık, sistematik bir zulüm uygulanıyor ve bu zulüm Osman Kavala’yı aşıp, onun da her defasında dile getirdiği gibi tüm hukuk mekanizmasını etkisi altına alarak farklı olan her birey, grup ve örgütlenmeyi tehdit ediyor.

Osman Kavala özgür olmadan hiç kimse özgür olduğunu düşünmemeli.

(Sosyalist İşçi)

Bültene kayıt ol