Ergenekoncular, Vatan Partisi'nde buluşuyor

10.03.2015 - 13:12
Şenol Karakaş
Haberi paylaş

Abdullah Öcalan Kenya'da gözaltına alındıktan sonra sorgusunu yapan asker, Doğu Perinçek'in Vatan Partisi'nde.

Öcalan'ın yargılandığı mahkemenin hakimi Turgut Okyay, Perinçek'in Vatan Partisi' de.

Balyoz darbecisi Emekli Korgeneral Ayhan Taş, Vatan Partisi'ne katıldı.

JİTEM kurucusu Levent Ersöz de Perinçek'in Vatan Partisi'nde. Bu Levent Ersöz, Ergenekon davasından aranırken Rusya'da olduğunu iddia etmişti ama birkaç gün sonra Mehmet Orhan Gülcü isimli adamın kimliğiyle 100. Yıl Hastanesi'nde yakalandı. Ersöz kimdir: Ersöz'ün kim olduğunu en iyi Silopililer bilir. 2001 yılında Silopi HADEP İlçe Başkanı Serdar Tanış ve Başkan Yardımcısı Ebubekir Deniz, jandarma binasına çağrıldılar ve kendilerinden bir daha haber alınamadı. O dönem Şırnak alay komutanlığını Levent Ersöz yapıyordu.

Bu parti, Öcalan'ın sorgu görüntülerini ve belgelerini dışarı çıkartan askerlerin, derin şahısların ve bilcümle Kürt düşmanlarının partisi.

Ama sadece Kürt düşmanlığı değil bu partinin bayrağında yazan.

2001 yılında Milli Güvenlik Kurulu toplantısında devreye sokulan azınlıkların düşman edilmesi projesini yeni ve kanlı yol haritasının bulunmaz pratik kılavuzu olarak gören de Perinçek ve takım arkadaşlarıdır. Kiliselerin önünde, MGK karararlarına uygun bir şekilde, azınlık düşmanı ilk eylemleri örgütleyen bu partinin üyeleri.

Sadece Kürt düşmanlarının değil, Ermeni düşmanlarının da partisi bu Vatan Partisi.

Şimdi hepsi bir yerde. JİTEM'ciler, Ergenekoncular, Balyozcular, ırkçılar, neonaziler, failimeçhullerin sorumluları, Avrupa'ya çıkartma yapıp 1915 konusunda yalan söyleyenler, aşırılaştırılmış kemalistler, demokrasi düşmanları, çözüm sürecinin düşmanları, İslamofobikler. Ölüm kuyularına hangi Kürtleri atacağını planlayanlar. Diktatör Esad'ın dava arkadaşları. Hepsi bir yerde.

Bu parti görünümündeki asker-sivil bürokratik ve ırkçı devlet aygıtı, bugünlerde en mutlu mesut günlerini yaşıyor.

Aklandıklarını düşünüyorlar.

AKP'yle anlaşmalı bir şekilde, kumpasa kurban gittiklerini artık daha kendine güvenli bir şekilde ifade ediyorlar. Ne de olsa Cumhruiyet gazetesinin etkili yetkili yerlerinde de Radikal gazetesinin etkili yetkili yerlerinde de darbecilerin tutuklanmasının "memleketin en iyi eğitimli" askerlerine yönelik kumpas olduğunu anlatan sol görünümlü ulusalcı arkadaşları var.

Neyseki memleketin en eğitimli askerlerinin suikast ve darbe girişimleri konusunda da en iyi eğitim almış askerler olduğunu bilen, anlatan, ırkçı kumpaslara milim prim vermeyen bir sol daha var.

Şenol Karakaş

[email protected]

Bültene kayıt ol