Bakanlıktan işçi düşmanı açıklama

18.09.2018 - 21:26
Haberi paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada üçüncü havalimanında insanca yaşam için iş bırakan işçiler suçlu gibi gösterildi.

Daha önce birçok kez hakkını arayan işçileri "milli güvenliğe tehdit" bahanesiyle grevlerini yasaklayarak engelleyen hükümet, üçüncü havalimanı işçilerinin direnişine de karşı çıktı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Gezi direnişine atıf yapılırken, işçilerin direnişi "marjinal grupların işi" olarak adlandırıldı:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük projesi olan ve dünyanın gıpta ile izlediği 3. havalimanı inşaatında yaşanan işçi olayları Bakanlığımız tarafından da titizlikle ve yakından takip edilmektedir. Temeli atılırken 'Bu havalimanını yapamayacaklar', daha sonra da Gezi eylemlerinde 'Havalimanı inşaatını durdurun, yapmaktan vazgeçin' denildi. Bugün ise açılışına sayılı günler kala aynı çevreler 'havalimanını 29 Ekim'de açamayacaklar' iddiası ile milletimizin moralini, çalışanların motivasyonunu bozma gayreti içinde oldukları gözlemlenmektedir. İsmi ne olacak ile başlatılan tartışmalar daha sonra servis olayını gerekçe göstererek bazı marjinal grupların yer aldığı, HDP ve CHP'li bazı milletvekillerinin de destek verdiği bir provokasyona dönüştürülerek farklı bir noktaya çekilmek istenmiştir. 

Yaşanan bu durum, sadece Türkiye'nin gözbebeği olan projemiz için değil, tüm Türkiye için üzüntü vermiştir. Bu proje Türkiye'nin gurur projesidir ve durdurmaya, engellemeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Milletimize söz verdiğimiz gibi 29 Ekim 2018 Günü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleri ile hizmete açılacaktır. Söz konusu olayın gerçekleştiği ilk andan itibaren İGA'nın tüm yönetim kademesi tarafından, iddia edilen sorunların araştırılması ve varsa bir sorun çözümü için çok yoğun bir mesai harcanmıştır."

Havalimanı işçileri kimlere karşı direnişte?

Havalimanı işçilerine tutuklama istemi

İnşaat işçilerinden Yeni Akit yazarına yanıt: “Rögar kapaklarını da kapatacağız”

Devlet, patronlar, medya el ele havalimanı işçilerine saldırıyor​

Üçüncü havalimanında iş bırakan 543 işçi gözaltına alındı

Bültene kayıt ol