(Video) Ümit Kıvanç: “Hrant Dink cinayeti bir milli mutabakat süreci içinde işlendi”

18.01.2018 - 17:31
Haberi paylaş

Hrant’ın Arkadaşları’ndan gazeteci ve yazar Ümit Kıvanç, 19 Ocak öncesi Marksist.org’un sorularını yanıtladı.

Kıvanç, Hrant Dink’i öldüren iradenin açığa çıkartılması için bu işle ilgili herkesi içeren, herkesin tüm bağlantılarını kurcalayan sahici bir soruşturma yapılması gerektiğini, bunun hiçbir zaman yapılmadığını dile getirdi.

Yargılanmasını talep ettikleri kişilerinin %90’ının yargılandığını ifade eden Ümit Kıvanç, “Davanın bütün amacı, bu olayı Fethullahçıların üzerine yıkmak. Halbuki o dönemde yetki sahibi, iktidar sahibi olan, bir şekilde iktidarı paylaşan, içinde olan kim varsa bu işin içinde hepsi var. Otomatik bir milli mutabakat süreci içinde işlenmiş, katılanların çoğu bunu bir devlet işi olarak kabul ettiği için sorgulamadığı bir olaydan bahsediyoruz. Bunun ortaya çıkarılması Türkiye’de çok büyük bir dönüşüm anlamına gelir. Hele böyle bir dönemde, bu asla yapılmaz” dedi.

Irkçılığın insanların bir arada yaşama şansını yok eden bir ideoloji olduğunu belirten Ümit Kıvanç, “Irkçılığın herhangi bir şekilde etkili olduğu bir yerde adalet söz konusu olamaz. Bu ülkenin tarihinde maalesef en kötü dönemlerden birinin içinde yaşıyoruz” dedi.

“Hrant için adalet için demeye devam edeceğiz”

(Video) Hrant'ın Arkadaşları'ndan 19 Ocak çağrısı

Rakel Dink: “Hrant'ın ölümü bağıra bağıra geldi”​

Bültene kayıt ol