Almanya’nın Köthen şehrinde ırkçı yürüyüş

11.09.2018 - 12:48
Haberi paylaş

Almanya'nın Köthen kentindeki hafta sonu Afganlar ve Almanlar arasında çıkan bir kavgada 22 yaşındaki Alman bir gencin hayatını kaybetmesi üzerine AfD’nin çağrısıyla ırkçılar yürüyüş düzenledi.

Geçen haftalarda Almanya’nın Chemnitz kentinde yaşanan ırkçı gösterilerden sonra bu sefer de Köthen kentinde yine birkaç Afgan ve Alman’ın karıştığı kavgada 22 yaşındaki bir Almanya vatandaşının kalp krizi sonucu ölmesi üzerine ırkçılar göçmenleri hedef aldı.

Almanya için Alternatif (AfD) isimli ırkçı parti tarafından olayı protesto etmek amacıyla çağrısı yapılan yürüyüşe 550’ye yakın kişi katıldı. “Yas tutuyoruz” pankartıyla yürüyen grup polisin olayların Chemnitz’e dönüşmemesi isteği üzerine olaysız bitti.

Nazi selamı verdiler

Deutsche Welle’nin haberine göre Chemnitz ve Köthen'de yaşananları protesto etmek üzere Halle kentinde de dün aşırı sağcı yaklaşık 450 kişinin yer aldığı grup eylem yaptı. Eylemde Nazi selamı verenler de yer alırken polis,  grup içinden bazı kişilere yasaklı semboller ve yaralama suçu nedeniyle 10 soruşturma açıldığını duyurdu.

Almanya: Sağ-sol çatışması değil, ırkçı saldırganlık

Chemnitz olayları: “AfD yangına benzin döküyor”

Chemnitz’te binler ırkçılığa karşı birleşti

Chemnitz’deki ırkçılık karşıtı konsere 65 bin kişi katıldı

(Röportaj) Sosyalist aktivist Volkhard Mosler: “Almanya’da siyaset sağa kayıyor”

Bültene kayıt ol