Grevci İZBAN işçilerinden açıklama

27.12.2018 - 13:50

Grevdeki İZBAN işçileri, yönetimin son teklifine ilişkin yalanlara ve kara propagandaya karşı bir açıklama yaptılar.

18 gündür devam eden İZBAN grevinde, işveren (İZBAN yönetimi), asgari ücret artışının belirlenmesinin ardından işçilere %26 zam önerisinde bulunduklarını açıklamış, buna göre makinist maaşının 4152 TL olacağını belirtmişti. Bu son teklif üzerine İZBAN yönetimi ile işçiler ve sendika arasında yapılan görüşmeden sonuç çıkmaması nedeniyle, İZBAN yönetimi bu sabah Twitter'dan yaptığı açıklama ile bu zam teklifini geri çektiklerini duyurdu.

Son gelişme üzerine, yetkili sendika Demiryol-İş ve grevci işçiler, yalan haber ve kara propagandayı önlemek ve kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yayımladı.

İzmir'de grevci İZBAN işçileriyle buluşma

Açıklamada, açıklanan oranların gerçeği yansıtmadığı, yapılan son teklifin ücretler baz alındığında sadece %16 olduğu, giydirilmiş maaşlardan dahi (Yol, İzmirkart yüklemesi, yemek, su vb.) bu rakamlara ulaşılamadığı belirtildi.

İşçiler, eğer İZBAN yönetiminin 27 Aralık'ta resmi olarak açıkladığı meslek gruplarının ortalama net gelirlerini gerçekten vermesi hâlinde grevin 5 dakika daha uzamayacağını vurgulayarak, uzlaşmadan yana olmayanın İZBAN yönetimi olduğunu belirttiler.

İZBAN’ın grev kırıcılığına mahkeme engeli

DSİP'ten grevdeki İZBAN işçilerine dayanışma ziyareti

İZBAN'da grev başlıyor​

İZBAN’da grev hazırlığı: “İşçi sınıfı ne kadar güç harcarsa o kadar kazanırız”

İZBAN işçisi direnişin simgesi!​



Bültene kayıt ol