İZBAN'da yarın grev başlıyor

09.12.2018 - 10:31
Haberi paylaş

İzmir'de yarın İZBAN seferleri duracak. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamadı, grev başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD Genel Müdürlüğü'nün ortak kuruluşu olan İZBAN’da devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanması üzerine, işyerinde örgütlü Türk-İş’e bağlı Demiryol-İş sendikası, 13 Kasım Salı günü Alsancak Gar'da düzenlediği basın açıklamasıyla, grev kararını ilan etmiş ve 10 Aralık tarihine kadar her hangi bir uzlaşma çıkmaması durumunda greve çıkacaklarını ilan etmişti.

Marksist.org'un sürece ilişkin sendika başkanı Hüseyin Ervüz ile yaptığı görüşmede, geçen süre zarfında işverenin ilk teklifi olan %14’ü %18’e çıkardığı ama bunun da kendi taleplerinin (%28) çok uzağında olduğu aktarıldı. Ervüz, bu yeni teklifi de işçilerin oylarına sunduklarını ve toplam 342 çalışandan 326'sının oylamaya katıldığını, 320 işçinin teklif için hayır 6 işçinin ise evet oyu kullandığını, dolayısıyla teklifin reddedildiğini belirtti.

Bu durumda daha önce aldıkları ve ilan ettikleri grev kararının gereği, 10/12/2018 Pazartesi günü, Alsancak Gar'ın önünde saat 10:00'da yapacakları basın açıklamasıyla greve çıkacaklarını belirterek, tüm duyarlı kesimlerin desteklerini beklediğini vurguladı.

DSİP İzmir İl Örgütü üyeleri ve direnişteki TARİŞ işçileri de yarın sabah İZBAN işçilerine destek için garın önünde olacak.

İZBAN’da grev hazırlığı: “İşçi sınıfı ne kadar güç harcarsa o kadar kazanırız”

İZBAN işçileri grev kararı astı

Bültene kayıt ol