Adalet Yürüyüşü'ne yönelik provokasyonlar artıyor

28.06.2017 - 12:03
Haberi paylaş

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adalet talebiyle Ankara'dan İstanbul'a başlattığı yürüyüşe yönelik provokasyon girişimleri artıyor.

Dün kortej birçok yerde "protesto" ile karşılaştı.

Yürüyüş güzergahında, korteji selamlaması için TEM üzerine asılan 'adalet' pankartı Karayolları görevlileri tarafından indirildi.

Kaynaşlı'da yol kenarında Erdoğan posteri açan ve Rabia ve bozkurt işaretleri yapan bir grup, korteji yuhaladı. Adalet Yürüyüşü katılımcıları alkışlarla karşılık verdi. Polisin de aldığı önlemlerle olay çıkmadı.

Bundan 20 dakika sonra yol üzerinde bir "protesto" daha gerçekleşti. Yol kenarından çekilmemekte ısrar eden bir kişi, polis tarafından uzaklaştırıldı.

5 dakika sonra Kaynaşlı'da bulunan Yiğitler Kıraathanesi önünde toplanan bir grup, yürüyüşe küfür ederek provokasyon yarattı. Polis bir kez daha kortej ile protestocular arasında önlem aldı. Önleme rağmen korteje yönelik sataşmalar devam ederken, yürüyüşçüler protestoculara “İyi bayramlar” diledi ve adalet sloganları atmaya devam etti. Öte yandan, şehit yakını olduğunu söyleyen bir kişi "Neden şehitler için yürümüyorsunuz, dağdakiler için mi yürüyorsunuz?" diyerek korteje sataştı.

Adalet Zemini'nden basın açıklaması: “Demokrasiye evet, adalete evet”

Güzergahın ilerleyen bölümünde ise kortejin yanındaki şeritte ilerleyen ve kitleyi provoke etmeye çalışan 78 plakalı bir arabadaki 4 kişi, yürüyüşün ön kısmında araçlarını durdurmalarının ardından polis tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Dün akşam saatlerinde ise kortejin konaklayacağı yere gübre döküldü. Yola gübre dökerek alandan kaçan kamyon bulunurken, gözaltına alınan kamyon şoförüne farklı maddelerden 3 bin lira para cezası kesildi. Şoför dahil üç kişi gözaltına alınırken, adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde Düzce'den çıkan grup yer yer Rabia işareti yapanlar tarafından "protesto" edildi. Aynı zamanda sabah saatlerinde yol üzerinde mermi bulundu. CHP'liler, merminin bir arabadan atıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu “HDP parti kimliğiyle gelmesin” dedi, MHP'nin sloganını kullandı

HDP destek kararı aldı, Kılıçdaroğlu bozkurtların peşinde

Adalet yürüyüşü Edirne'ye uzanacak mı?

Adalet Yürüyüşü 8. gününde: KHK ile işten atılan akademisyenlerden destek

Adalet Yürüyüşü 6. gününde: Tepkiler ve gelişmeler

DİSK, Türkan Elçi, İHD ve TİHV'den adalet yürüyüşüne destek​

Aslı Erdoğan ve Erdal Doğan ile röportaj: “Adalet herkes için”

CHP, sokak ve adalet!

Adalet yürüyüşünde 3. gün: Baskılara tepki büyüyor

Hapisteki vekil sayısı 12'ye çıktı: CHP, İstanbul'a yürüyor

Bültene kayıt ol