Adalet Yürüyüşü 6. gününde: Tepkiler ve gelişmeler

20.06.2017 - 09:22
Haberi paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü altıncı gününe girdi.

Bugün yürüyüşe DİSK destek veriyor. Sabahın erken saatlerinde alana gelen emekçiler, üzerinde “Adalet halkın ekmeğidir işçilerin geleceğidir” yazılı pankart taşıyarak korteje destek verdi.

İlk 5 günde 450 kilometrelik yürüyüşün 90 kilometresi tamamlanmıştı.

Kılıçdaroğlu, yürüyüşün yapılabilmesini iktidarın lütfü olarak Tayyip Erdoğan'a yanıt vererek, meseleyi böyle görmenin diktatörlük olduğunu söyledi.

5. günde güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yürüyüş havadan dronelarla takip edilirken, etraftaki tepelere de keskin nişancılar yerleştirildi.

Adalet Yürüyüşüyle ilgili diğer gelişmeler şöyle oldu:

- Adalet Yürüyüşü'ne saldırmak için tecavüz edilerek öldürülen Pipa Bacca'yı hatırlatan Bursa Süleyman Çelebi Anadolu Lisesi'nin Necmettin Köksal isimli müdür yardımcısı hakkında soruşturma başlatıldı.

- Antalya Finike’de bulunan mermer ocaklarına karşı mücadele ederken öldürülen Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu’nun kızı Emine Büyüknohutçu, 19 Haziran’da bir basın açıklaması yaparak, yaşam hakkı için Antalya’daki Adalet Yürüyüşü’ne katılacağını açıkladı.

- Irkçı nefret bülteni Yeni Akit'in yazarı Abdurrahman Dilipak, dünkü köşesinde "Kılıçdaroğlu’nun “cezaevine doğru büyük yürüyüş”ü sürüyor. Kendi ayağı ile tıpış tıpış gidiyor” ifadelerini kullandı.

- Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek, "Savaştayız, 10 kişinin haksızlığa uğraması bir şey ifade etmez. Terörle mücadele edilirken Türkiye'nin yargısını dışarıya şikâyet etmek yanlış" diyerek adalet yürüyüşüne karşı çıktı.

- Kılıçdaroğlu, yürüyüşün 5. gününde "herkes için adalet istediklerini" vurgulayarak "Kimseye zarar vermiyor kötü söz söylemiyoruz.  Bize saldıranlar, eleştirenler olabilir. Bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Canları sağ olsun" demişti. Kılıçdaroğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Ben inatla adalet için yürüyeceğim. 80 milyon için. Dün yağmur altında yürürken, yoldan gelip geçen kamyonlar, minibüsler araçlar belki şöyle düşünmüşlerdir; 'Bu yağmurun altında bu insanlar neden yürüyor' diye. İnsan varsa bir yerde adalet olmak zorundadır. Adalet için yürüyoruz."

DİSK, Türkan Elçi, İHD ve TİHV'den adalet yürüyüşüne destek​

Aslı Erdoğan ve Erdal Doğan ile röportaj: “Adalet herkes için”

CHP, sokak ve adalet!

Adalet yürüyüşünde 3. gün: Baskılara tepki büyüyor

Hapisteki vekil sayısı 12'ye çıktı: CHP, İstanbul'a yürüyor

Bültene kayıt ol