Gripin’de grev

28.11.2018 - 13:52
Haberi paylaş

İstanbul Avcılar’da bulunan Gripin İlaç Fabrikası’nda toplu sözleşme görüşmeleri tıkanınca grev başladı.

Petrol-İş’in örgütlü bulunduğu Gripin İlaç Fabrikası’nda grev başladı. İşçilerin yüzde 25 zam isteğine karşılık patron yüzde 17 zam önerince toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı. Sabah 8’de greve başlayan işçiler fabrika kapısına “Bu işyerinde grev vardır” pankartı astı.

Evrensel’in haberine göre fabrikada işçilere seslenen Petrol-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, “Ülkemizin geldiği durum belli. Dövizde dalgalanmaların yaşanması, enflasyonun yüksek çıkması... İşverene her zaman söylediğimiz şey şu; bunların sorumlusu emekçiler değil. İşlerin iyi olduğu zaman kâra ortak etmeyen işverenler maalesef en küçük bir kriz döneminde bütün faturayı çalışanlara kesiyorlar. Biz de bu niyetle yola çıktık. İstediğimiz ücret de çok büyük bir ücret değil. Türkiye’nin şu anki enflasyonu yüzde 25. Biz sadece onu istedik. İstediğimiz çok bir şey de yok. Maalesef bizim tüm olumlu adımlarımıza rağmen işveren ciddi bir adımla yaklaşmadı bize ve bu noktaya gelmemizin en büyük sebebi de işverenimizdir zaten. Buradan ona da seslenmek istiyorum; bir an önce sağduyulu davranmaları gerekiyor ve bir an önce bunu masada çözmemiz gerekiyor. Diğer türlü bu iş uzar, biz hakkımızı alana kadar buradayız” şeklinde konuştu.

İşyeri temsilcisi Şirin Akay ise Gripin ilacına yüzde yüz zam yapıldığını belirterek, kendilerinin istediği zammın bunun sadece dörtte biri olduğunu hatırlattı.

(Fotoğraf: Vedat Yalçın-Evrensel)

Bültene kayıt ol