Antikapitalistler direnişteki TARİŞ işçilerini ziyaret etti

16.11.2018 - 15:27
Haberi paylaş

Antikapitalistler Platformu, İzmir'de direnişteki TARİŞ işçilerini ziyaret etti.

Antikapitalistler Platformu, sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin direnişe geçtiği TARİŞ’i ziyaret etti. Ziyaret sırasında direniş alanında bulunan DİSK Gıda İş Ege Bölge Başkanı Gürsel Köse’den bilgi alan Antikapitalistler, Köse’nin kendilerine işyerinde toplam 147 içinin çalıştığını, bunlardan 124 işçinin sendika üyesi olduğunu, işveren tarafından durumun fark edilmesi üzerine önde duran 7 işçinin haksız, hukuksuz bir şekilde işten çıkarıldığını, bunun üzerine sendika ve işçilerin direniş başlattıklarını aktardıklarını söylediler.

Direnişteki işçilerden Murat Yılmaz ise, öncelikle sonuç alınıncaya kadar direnmeye devam edeceklerini bu konuda kesinlikle kararlı olduklarını, taleplerinin ise öncelikle  atılan işçilerin  işe geri alınması ama bundan da önemlisi bu işyerinde sendikanın tanınması ve bir an önce toplu iş sözleşme masasına oturulması olduğunu vurguladı. Ayrıca kamuoyunun ve işçi sınıfının TARİŞ’in önündeki bu sese kulak vermelerini ve bu direnişi kendileriyle beraber büyütmelerini beklediklerini, zira kendilerinin kazanımı ya da kaybının günün sonunda işçi sınıfının tümüne yazacağını belirtti.

İşçiler bundan sonraki süreçte, seslerini duyurmak için kentin belirli merkezlerinde stant  açarak imza kampanyası, el ilanı, broşür dağıtacaklarını belirttiler. Tarihi henüz belli olmasa da fabrikanın önünde tüm sınıf örgütlerinin katılabileceği kitlesel bir miting veya açıklama yapacaklarını da söyleyen işçiler bunun için tüm kurum ve kişilerin desteğini beklediklerini vurguladılar.

Bültene kayıt ol