TARİŞ’te direniş: 100 gözaltı

06.11.2018 - 22:36
Haberi paylaş

İzmir’de bulunan TARİŞ fabrikasında 7 işçinin sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılması üzerine işçiler atılan arkadaşlarının geri alınması için fabrika içinde eyleme başladı. Çevik kuvvet polisleri 100 işçiyi gözaltına aldı.

İzmir Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan TARİŞ fabrikasında 7 işçinin işten çıkarılması üzerine diğer işçiler direnişe başladı. DİSK’e bağlı Gıda-İş  Sendikası’na üye olduğu için 7 işçinin işten çıkarılmasından sonra mesaisi biten işçiler eve dönecekleri servislere binmediler ve fabrika içinde eyleme başladılar.

Arkadaşlarının işe geri alınmasını ve sendikanın tanınmasını talep eden işçilere polis saldırdı. Eyleme geçen işçilerle beraber Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, Genel-İş İş Yeri Temsicisi Eren Bilgen, Genel-İş 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köroğlu, Genel-İş 2 Nolu Şube Yöneticisi Bayram Kesgin, Birleşik Metal-İş İş Yeri Temsilcisi Sedat Sadak, Gıda-İş Ege Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek ve Akar Tekstil İş Yeri Temsilcileri de dahil 100 kişi gözaltına alındı.

Direnişe destek çağrısı

Gıda-İş'e üye olduğu için TARİŞ'ten atılan işçilerden Murat Yılmaz, Evrensel gazetesine yaptığı açıklamada fabrika yönetiminin işçinin iradesini tanımayarak sendikayı kabul etmediğini belirtti. Yılmaz, "Patron, sendikaya üye olmamızı engellemek için bize baskı uyguladı. Akşam 17:30 sıralarında 7 işçi işten atıldı ve gerekçe olarak kadro fazlalığı gösterildi. Ancak biz işten atmaların sendikal faaliyetlerimiz gerekçesiyle olduğunu biliyoruz. Tüm kamuoyundan ve demokrasi güçlerinden, atılan tüm işçiler geri alınana ve sendika tanınana dek sürecek direnişimize destek vermelerini bekliyoruz" dedi. 

DİSK/Gıda-İş Sendikası ise işten atmalara ve gözaltılara karşı 7 Kasım Çarşamba günü saat 11.00'da fabrika önünde basın açıklaması yapacağını duyurdu.

(Fotoğraf: DİSK/Gıda-İş Twitter hesabı)

Bültene kayıt ol