Havalimanı işçileriye dayanışma büyüyor

09.10.2018 - 13:48
Haberi paylaş

DİSK, Ankara ve İstanbul’da 3. Havalimanı işçilerinin serbest bırakılması için basın açıklaması yaparken, İstanbul’da yapılan bir basın toplantısıyla 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu.

3. havalimanındaki işçi eylemlerine dönük tutuklama ve gözaltılar devam ederken dayanışma da büyüyor. Dün Ankara ve İstanbul’da Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) aralarında Dev Yapı-İş Genel Başkanı Özgür Karabulut’un da bulunduğu 35 işçinin serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması yaptı. İstanbul’da ise Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun kuruluşu ilan edildi.

Ankara’da Ulus’ta, İstanbul’da ise Çalışma ve İş Kurumu İstanbul İl Müdürlüğü önünde gerçekleşen basın açıklamasında havalimanı işçilerinin serbest bırakılması istendi. “Tutuklu işçiler serbest bırakılsın”, “Direne direne kazanacağız”, “İnşaat işçisi köle değildir”, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” gibi sloganların atıldığı basın açıklamalarına DİSK yöneticilerinin yanısıra çeşitli siyasi partilerden temsilciler de katıldı.

3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu

Tutuklamalara bir tepki de Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Büyükkent Şubesi’nde bir araya gelen sendika ve siyasi parti temsilcilerinden geldi.

Salona “Adaletsizliğe zulme karşı dayanışma, inşaat işçileri köle değildir” pankartı asıldı ve yapılan açıklamada 3. Havalimanı İşçileriyle Dayanışma Platformu’nun kurulduğu duyuruldu.

Toplantıda platformun amacı şu sözlerle özetlendi: “Bu platformda haksız hukuksuz şekilde tutuklanan işçiler ve sendikacılar ile dayanışma içinde olacağımızı, 3. Havalimanı şantiyesinde çalışan arkadaşların bir isyanla deklare ettikleri taleplerin takipçisi olacağımızı belirtiriz.”

Bültene kayıt ol