3. Havalimanı işçilerine konuşma yapan Özgür Karabulut tutuklandı

05.10.2018 - 15:10
Haberi paylaş

Dün gözaltına alınan DİSK/Dev Yapı-İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

3. Havalimanı inşaatındaki işçi direnişi ile igili tutuklamalar devam ediyor. Dün tutuklanan işçilerden sonra DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş’in genel başkanı Özgür Karabulut sendika genel merkez binasından çıkarken gözaltına alındı. Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Karabulut bugün tutuklandı.

Havalimanı işçilerine direniş sürerken bir konuşma yapan Karabulut, “görevi yaptırmamak için direnme”, “iş ve çalışma hürriyetinin ihlali”, “kamu malına zarar verme” ve “toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23. maddede belirtilen aletlerle katılma” gerekçeleriyle tutuklandı.

Dev Yapı-İş Karabulut’un tutuklanması üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada “Özgür Başkan inşaat işçilerinin köleliğe karşı verdiği mücadelenin en ön safında yer aldığı için tutuklandı. Bu karar siyasidir. Hukuk kurallarının işlemediğini bir kez daha göstermiştir. Genel Başkanımız, inşaat iş sendikasının yöneticileri ve tutuklu tüm inşaat işçisi arkadaşlarımız serbest kalana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” denildi.

Bültene kayıt ol